Yllätyskäänne: Lähes 30 vuotta elinkautista istunut amerikkalainen osoittautui syyttömäksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yllätyskäänne: Lähes 30 vuotta elinkautista istunut amerikkalainen osoittautui syyttömäksi

Kuusitoistavuotiaana vankeuteen tuomittu yhdysvaltalaismies David McCallum on todettu syyttömäksi 29 vuotta rangaistuksen täytäntöönpanon jälkeen, uutisoi Daily Mail.

David McCallum liikuttui saadessaan tiedon vapauttamisestaan.­

17.10.2014 1:18

Brooklynistä kotoisin oleva mies tuomittiin vankeuteen lokakuussa 1985 tapahtuneesta murhasta. Surmansa saanut oli Bushwick Parkissa liikkunut kaksikymmentävuotias mies, joka kaapattiin vastoin tahtoaan ja ammuttiin. Seuraavana vuonna McCallum ja toinen mies tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin murhasta syytettyinä. Toinen tuomituista kuoli vankilassa jo vuonna 2001.

Elinkautista istunut McCallum sai helmikuussa vaikutusvaltaisen tukijan, kun Rubin "Hurricane" Carter kirjoitti Brooklynin piirikunnan syyttäjälle Kenneth Thompsonille kirjeen, jossa hän vaati tapauksen uudelleentutkintaa. Myös McCallumin asianajajat olivat lähestyneet syyttäjää samoissa merkeissä kuukautta aikaisemmin.

Syyttömänä tuomittu David McCallum on nykyisin 45-vuotias.­

Murhasta syyttömänä tuomittu Rubin "Hurricane" Carter kuoli vain kuukausia toivomuksensa jälkeen, mutta hänen pyyntönsä jäi elämään.

Tiistaina Thompson ilmoitti, että näyttöä McCallumia vastaan ei löytynyt tapauksen uudelleentutkinnassa. Tuomittu itse on kertonut, että murhatutkimusta tehneet poliisit pakottivat väkivallalla uhaten hänet ja toverinsa tunnustamaan murhan.

- Olemme tulleet siihen tulokseen, että tunnustukset ovat olleet vääriä. Mitään muita todisteita veriteosta tuomittuja vastaan ei ole löytynyt, Thompson kertoi.

McCallumin elinkautisen on määrä päättyä välittömästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?