Naisen joukkoraiskauksesta epäillyt kodittomat vapautettiin Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Naisen joukkoraiskauksesta epäillyt kodittomat vapautettiin Ruotsissa

Kolme miestä, jotka oli pidätetty epäiltyinä 19-vuotiaan naisen raiskauksesta vapautettiin keskiviikkona Örnsköldsvikissä Ruotsissa.

15.10.2014 16:33

Syyttäjän mukaan miehiä vastaan ei ole tarpeeksi todisteita, kertoo Ruotsin yleisradio SVT.

Poliisin mukaan nainen oli tavannut sunnuntain vastaisena yönä joukkoliikenteen matkakeskuksessa kolme hänelle entuudestaan tuntematonta miestä. Miehet olivat kertoneet olevansa kodittomia, joten nainen kutsui heidät kotiinsa tarjotakseen heille pesumahdollisuuden ja yösijan.

Rikosilmoituksen mukaan miehet olivat kuitenkin raiskanneet naisen. Miehet otettiin kiinni seuraavana päivänä.

- Nainen on tehnyt poliisille rikosilmoituksen tapahtuneesta, mutta en aio tänään kommentoida enempää hänen antamiaan tietoja, kertoo syyttäjä Daniel Brodén.

Keskiviikkona päätti syyttäjä yllättäen määrätä miehet vapautettaviksi. Syyttäjän mukaan miesten säilössä pitämisen jatkamiselle ei ole enää tarpeeksi perusteita.

- Epäiltyjen ja uhrin kuulustelujen perusteella ovat rikosepäilyn perusteet heikentyneet, sanoo syyttäjä.

Tämä tarkoittaa SVT:n mukaan sitä, että syyttäjän mielestä miehiä kohtaan ei ole tarpeeksi todisteita, jotta hän voisi nostaa syytteet heitä vastaan. Syyttäjä ei halua kommentoida asiaa enempää, koska tapauksen tutkinta on yhä kesken.

- Minun täytyy saada vielä selvitys muutamasta asiasta, ennen kuin voin sanoa, lopetetaanko asian eteenpäin vieminen vai ei, toteaa Brodén.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?