Syyriassa siepatun brittitoimittajan sisko esitti vetoomuksen Isisille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Syyriassa siepatun brittitoimittajan sisko esitti vetoomuksen Isisille

Brittitoimittaja John Cantlien Jessica-sisko esiintyi maanantaina televisiossa ja lähetti äärijärjestö Isisille viestin.

14.10.2014 16:15

Jessica Cantlie kertoi olleensa aikaisemmin yhteydessä henkilöihin, joiden väitetään siepanneen hänen veljensä John Cantlien. Lukuisista yrityksistä huolimatta yhteyttä sieppaajiin ei ole enää viime päivinä saatu. Jessica Cantlie toivookin hartaasti, että yhteydenpitoa voitaisiin jatkaa.

- Olimme aikaisemmin yhteydessä avaamanne yhteydenpitokanavan kautta. Yhteys kuitenkin katkesi syistä, jotka tiedätte parhaiten itse. Kannustamme Johnia vankina pitäviä henkilöitä palaamaan yhteydenpitokanavalle, jolle lähetämme toistuvasti viestejä. Pyydämme hartaasti, että Isis ottaisi meihin yhteyttä, Cantlie vetoaa äärijärjestöön.

Aikaisemmin vastaavanlaisen vetoomuksen on esittänyt myös John Cantlien vakavasti sairas Paul-isä. Hän puhui sieppaajille sairaalavuoteeltaan lokakuun alussa.

"Luotte uuden Vietnamin"

Brittitoimittaja John Cantlie on yksi viimeisimmistä Syyriassa siepatuista ulkomaalaisista, joka on esiintynyt äärijärjestö Isisin julkaisemilla propagandavideoilla. Syyskuussa julkaistuilla videoilla Cantlie kritisoi voimakkaasti Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian ottamaa linjausta Isis-järjestöä vastaan. Cantlie sanoo ilmaiskujen luovan Pohjois-Irakin ja -Syyrian taistelualueelle "uuden Vietnamin" eli sodan, jota Yhdysvallat liittolaisineen ei voi voittaa.

Cantlien epäillään esittäneen kritiikkinsä pakotettuna.

Siepattu kahdesti

Cantlie on siepattu Syyriassa kahdesti. Ensimmäisen kerran hänet siepattiin heinäkuussa 2012. Kapinallisarmeija vapautti hänet muutaman päivän vankeuden jälkeen. Cantlie kuitenkin siepattiin uudelleen marraskuussa 2012, minkä jälkeen hänen liikkeistään ei ole varmoja havaintoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?