Pistorius saatetaan tuomita kotiarestiin kolmeksi vuodeksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pistorius saatetaan tuomita kotiarestiin kolmeksi vuodeksi

Eteläafrikkalaisen juoksijatähden rangaistus ratkeaa todistajanlausuntojen ja kuulemisen jälkeen.

13.10.2014 15:14

Etelä-Afrikan vankeinhoitolaitoksen sosiaalityöntekijän mielestä Oscar Pistorius pitäisi tuomita kolmeksi vuodeksi kotiarestiin tyttöystävänsä surmasta.

Oikeusistuin kuulee parhaillaan asiantuntijoiden todistajanlausuntoja ja osapuolten asianajajia kohutapauksessa. Tuomari Thokozile Masipa päättää rangaistuksesta niiden jälkeen.

Olympiajuoksija ampui tyttöystävänsä Reeva Steenkampin kotinsa vessan oven läpi 2013. Oikeus totesi että kyseessä ei ollut murha vaan tuottamuksellinen henkirikos. Siitä voidaan Etelä-Afrikan lain mukaan tuomita ehdonalaista vankeutta, yhdyskuntapalvelua - tai jopa 15 vuodeksi vankilan kalterien taa.

Sosiaalityöntekijä Joel Maringa totesi maanantaina oikeudelle, että Pistorius on ollut yhteistyöhaluinen koko prosessin ajan. Maringa suositti rangaistusta, jossa Pistoriuksen liikkumista rajoitettaisiin tiukasti tämän kotiin.

Maringan mielestä tuomion pitäisi sisältää yhdyskuntapalvelua, kuten kadunlakaisua Pretorian museoiden edessä.

Syyttäjän mukaan lausunto on "järkyttävän sopimaton". Pistoriukselle on vaadittu pitkää vankeusrangaistusta, koska hänen selitystään ampumiselle on pidetty hatarana. Pistorius on väittänyt luulleensa vessassa olijaa murtovarkaaksi.

Oscar Pistorius keskusteli yhden asianajajansa kanssa oikeuden tauolla maanantaina.

Aiemmin maanantaina psykologi Lore Hartzenberg kuvaili oikeudessa Pistoriusta katuvaksi ja välittäväksi henkilöksi, joka itki paljon heidän tapaamisissaan.

- Tässä on rikkinäinen ihminen, joka on menettänyt kaiken, psykologi totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?