Ulkomaat

Viranomaiset: Uusi ebolatartunta aiheutui "aukosta suojatoimissa"

Julkaistu:

Yhdysvaltain terveysviranomaisten mukaan ebolapotilaita hoitavien turvamääräyksissä on aukko, koska teksasilainen hoitaja sai ebolatartunnan vaikka käytti suoja-asua.
Dallasilaisessa sairaalassa Yhdysvaltain ensimmäistä todettua ebolapotilasta Thomas Eric Duncania hoitaneelta naiselta diagnosoitiin lauantaina ebolatartunta.

Duncan oli saapunut Liberiasta syyskuussa ja menehtyi Ebolaan keskiviikkona. Todettu ebolatapaus sairaanhoitajalla on ensimmäinen kerta, kun tauti on tarttunut ihmisestä toiseen Yhdysvalloissa.

Vastaava tapaus diagnosoitiin aiemmin tällä viikolla Espanjassa, jossa niin ikään sairaanhoitaja sai tartunnan ebolapotilaalta.

Yhdysvaltain tartuntatautien virasto yrittää nyt jäljittää kaikki terveysalan työntekijät, jotka ovat altistuneet tartuntamahdollisuudelle.

 

Jossain vaiheessa suojatoimissa on ilmennyt aukko, joka aiheutti tämän tartunnan.- Olemme hyvin huolissamme uutisista, että terveysalan työntekijä Teksasissa on alustavasti testattu positiiviseksi ebolavirukselle, kommentoi tartuntatautien viraston päällikkö Tom Frieden.

- Emme tiedä mitä tapahtui alkuperäisen potilaan hoidon yhteydessä Dallasissa, mutta jossain vaiheessa suojatoimissa on ilmennyt aukko, joka aiheutti tämän tartunnan.

Sairastunut nainen oli useaan otteeseen kontaktissa Duncaniin tämän hoidon aikana. Naishoitajalla nousi kuume perjantaina ja lauantaina testit paljastivat ebolaviruksen hänen elimistössään.

- Tutkimme nyt muut tartuntariskille altistuneet. Mutta on myös mahdollista, että muutkin henkilöt ovat altistuneet, Freden huomauttaa.

Duncanin arvellaan olleen kontaktissa 48 henkilön kanssa, ennen kuin hänet toimitettiin sairaalaan 28. syyskuuta. Nyt sairastunut nainen ei kuulunut näiden 48 tarkkailun alla olleen ihmisen joukkoon. Kenelläkään heistä ei ole havaittu ebolaoireita.

Ota kantaa

Uskotko, että ebolaa vastaan kehitetään lääke?

Kyllä 59% En 41%
Ääniä yhteensä 26177

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt