Hoitaja sai ebolan täydestä suoja-asusta huolimatta Dallasissa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Ebolatartunnan Dallasissa saanut terveydenhuollon työntekijä käytti täyttä suoja-asua hoitaessaan liberialaismiestä, mutta sai silti itse tartunnan, Texasin terveysviranomaiset kertovat.
Terveysviranomaisten mukaan on erittäin huolestuttavaa, että annettuja turvallisuusohjeita tarkasti noudattanut työntekijä sai tartunnan. Viranomaiset tutkivat tarkasti toteutettuja hoitotoimia tartuntareitin selvittämiseksi.

- Olemme hyvin huolissamme. Meillä ei ole vielä täyttä analyysia kaikista hoitotoimista. Olemme parhaillaan tekemässä sitä, terveysjohtaja Dan Varga sanoi tiedotustilaisuudessa.

Dallasilaisen sairaalan työntekijälle nousi kuume perjantaina, minkä jälkeen hänet eristettiin ja testattiin. Työntekijän tila on viranomaisten mukaan vakaa.

Työntekijän sairaalassa hoitama liberialaismies kuoli ebolaan keskiviikkona.

Viranomaiset korostivat, että tartuntauutisesta ei ole syytä hätääntyä.

- Me tiesimme, että toinen tautitapaus saattaisi ilmaantua ja olimme varautuneet siihen, Texasin terveyspalvelujen johtaja David Lakey sanoi.

Sairaalan mukaan tartunnan saaneen työntekijän kanssa tekemisissä olleita henkilöitä kartoitetaan ja tarkkaillaan mahdollisen tartunnan varalta.

Viranomaisten mukaan toistaiseksi yksi hoitajan kanssa "läheisessä kontaktissa" ollut henkilö on eristetty, kertoo CNN.

Kyseessä on vasta toinen tiedossa oleva ebolatartunta Länsi-Afrikan epidemia-alueen ulkopuolella. Ensimmäisessä tapauksessa Espanjassa tartunnan saanut oli niin ikään hoitanut ebolapotilaita sairaalassa.

Myös espanjalaishoitajan kerrottiin käyttäneen suoja-asua hoitotyössään.

Ebolaepidemiaan on tänä vuonna kuollut jo kaikkiaan yli 4 000 ihmistä, joista lähes kaikki Länsi-Afrikassa sijaitsevissa Liberiassa, Sierra Leonessa ja Guineassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt