Ensimmäinen Yhdysvalloissa todettu Ebola-tapaus hoidossa Teksasissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen Yhdysvalloissa todettu Ebola-tapaus hoidossa Teksasissa

Ensimmäistä Yhdysvalloissa todettua Ebola-potilasta hoidetaan sairaalassa Teksasissa.

Yhdysvalloissa todettua ensimmäistä Ebola-potilasta hoidetaan dallasilaisessa sairaalassa Teksasin osavaltiossa.­

1.10.2014 12:04

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Ebola-tartunnan saanut henkilö saapui Yhdysvaltoihin Liberiasta 19. syyskuuta.

Yhdysvaltain tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen (CDC) mukaan mies ei kuitenkaan oireillut kuin vasta muutaman päivän kuluttua saapumisestaan maahan. Mies otettiin dallasilaiseen sairaalaan hoidettavaksi sunnuntaina.

CDC:n johtajan Thomas Friedenin mukaan potilasta hoidetaan tiukassa eristyksessä. Friedenin mukaan käyttöön otetaan myös kaikki keinot, joilla varmistetaan, että tauti ei leviä Yhdysvalloissa.

- Minulla ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö voisi hallita tätä Ebola-tapausta niin, että se ei leviä laajalti tässä maassa, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

Tartunnan saaneelle henkilölle kehittyi taudin oireita 24. päivä syyskuuta. Hän haki hoitoa ensimmäisen kerran syyskuun 26. päivä, mutta hänet otettiin sairaalahoitoon vasta kaksi päivää myöhemmin, kertoo The Guardian.

Potilaan antamat näytteet saapuivat CDC-keskukseen Atlantaan tiistaina, missä niiden avulla varmistettiin, että henkilöllä todella on Ebola-tartunta.

Dallasin viranomaiset kertoivat Guardianille, että seuraavaksi selvitetään tarkasti potilaan matkustushistoria ja ihmiset, joiden kanssa hän on ollut kontaktissa.

Thomas Frieden kieltäytyi kertomasta, onko potilas Yhdysvaltain kansalainen vai ei. Frieden ei myöskään CNN:n mukaan kertonut potilaan sukupuolta, mutta viittasi potilaaseen useaan kertaan sanomalla "he", joka on englanniksi "hän" miehestä puhuttaessa.

Myös ambulanssihenkilökunta, joka vei miehen sairaalaan on eristetty, kertoo Dallasin pormestari. Yksikään henkilökunnan jäsenistä ei ole vielä osoittanut tartunnan merkkejä.

Tämä tartunnan saanut henkilö on ensimmäinen, jolla on todettu Ebola-tartunta Afrikan rajojen ulkopuolella meneillään olevan epidemian aikana.

Maaliskuussa puhjenneeseen epidemiaan on kuollut Maailman terveysjärjetön mukaan yhteensä jo yli 3 000 ihmistä.  

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?