Brittipanttivangin vaimo vetosi Isis-sieppaajiin: "Tarvitsemme häntä kotona" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittipanttivangin vaimo vetosi Isis-sieppaajiin: "Tarvitsemme häntä kotona"

Isiksen panttivangiksi ottaman Alan Henningin Barbara-vaimo esiintyy videolla, jolla hän pyytää vangitsijoita säästämään miehensä hengen.

1.10.2014 9:20

Alan Henning on taksikuski Manchesterin läheltä.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi Barbara Henningin koskettavan vetoomuksen. Hänen miehensä on ollut Isis-sieppaajien kynsissä jo yhdeksän kuukautta.

- Minulla on viesti Isisille: Me emme ole hylänneet Alania. Me jatkamme yrityksiä kommunikoidaksemme kanssanne. En ole saanut Isisiltä mitään muuta kuin ääninauhan, jolla hän anoo henkensä säästämistä, Barbara Henning kertoo.

Alan Henning oli osa Syyriaan lähtenyttä vapaaehtoisten ryhmää, joka toimitti hädänalaisille syyrialaisille ruokaa ja vettä.

- Hän oli oikeassa paikassa, oikealla asialla, Barbara korostaa ja ihmettelee, etteivät Isis-johtajat ole huomioineet hänen miehensä vilpittömiä pyrkimyksiä Syyriassa.

Isiksen surmaamien panttivankien James Foleyn, Steven Sotloffin ja David Hainesin perheiden julkiset vetoomukset rakkaidensa puolesta eivät säästäneet näiden henkiä. Barbara toivoo, että nyt tilanne olisi toinen.

- Pyydän Isis-järjestöä vapauttamaan hänet. Me tarvitsemme häntä kotona. Kiitos, hän päättää sanomansa ääri-islamisteille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?