Kranaatit osuivat koulun leikkikentälle - kymmenen kuoli Donetskissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kranaatit osuivat koulun leikkikentälle - kymmenen kuoli Donetskissa

Pikkubussiin ja koulun leikkikentälle osuneet kranaatit tappoivat ainakin kymmenen ihmistä Donetskissa Itä-Ukrainassa keskiviikkona, kertovat paikalliset viranomaiset.

1.10.2014 13:16 | Päivitetty 1.10.2014 19:34

Itä-Ukrainan taistelujen osapuolet syyttivät tulituksesta toisiaan.

Keskiviikko oli Ukrainassa uuden kouluvuoden alkamispäivä, ja läheisessä koulussa oli kymmeniä oppilaita aloittamassa kouluvuottaan.

Uhrien joukossa ei ollut lapsia, mutta yksi koulun opettajista ja yhden oppilaan isä kuolivat. Koulun opettajat ehtivät ajoissa ohjata oppilaat kellariin suojaan tulitukselta.

Tulituksen kohde sijaitsee lähellä hallituksen joukkojen hallussa olevaa Donetskin lentokenttää. Taistelujen osapuolet ovat jo pitkään kamppailleet lentokentän hallinnasta.

Keskiviikon välikohtaus oli yksi verisimmistä sen jälkeen kun Itä-Ukrainan taistelujen osapuolet sopivat tulitauosta viime kuun alussa. Donetskin tulitauko on repeillyt viime päivinä useaan otteeseen. Ukrainan armeija ja venäläismieliset kapinalliset ovat syytelleet toisiaan tulitauon rikkomisesta.

Donetskin kaupunki on suurimmaksi osaksi kapinallisten hallussa, kun taas Ukrainan joukot pitävät itsellään tiiviisti kaupungin lentokenttää. Tulitaukoa horjuttavat taistelut ovat viime päivinä keskittyneet juuri Donetskin lentokentälle.

Venäläismieliset kapinalliset partioivat donetskilaiskoululla sen jälkeen, kun kranaattituli tappoi kymmenen ihmistä koululla ja sen läheisellä kadulla.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?