Itä-Ukrainasta löytyi kolme joukkohautaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Itä-Ukrainasta löytyi kolme joukkohautaa

Itä-Ukrainasta Donetskin läheltä on löydetty kolme joukkohautaa, kertoo uutistoimisto Reuters. Haudoista löydetyissä ruumiissa oli luodinreikiä ja muita väkivaltaisen kuoleman merkkejä.

29.9.2014 18:59

Paikallinen miliisi löysi kaksi haudoista viime viikon tiistaina, noin 35 kilometrin päässä Donetskista sijaitsevasta kylästä. Kummastakin haudasta on tähän mennessä löydetty kaksi ruumista. Kuolleita voi löytyä vielä lisääkin.

Kaikki haudatut olivat paikallisia asukkaita. Ruumiissa oli merkkejä väkivaltaisesta kuolemasta, ja ne on viety ruumiinavaukseen. Paikalta löytyi myös köysiä, joilla kuolleiden kädet oli miliisin mukaan sidottu.

Paikallisten mukaan lähellä olevan huoltoaseman liepeiltä löydettiin lisäksi kolmas hauta, jossa oli viisi ruumista.

- He kuolivat autossa, kun he olivat tulossa Donetskista ja heidän autoonsa hyökättiin. Heidät haudattiin tänne myöhemmin, Oleg-niminen kyläläinen arvelee kuolleiden kohtalosta. Hänen mukaansa kuolleiden uskotaan olevan miliisejä.

Paikallisen miliisin mukaan Donetskin liepeiltä on löydetty myös muita joukkohautoja, mutta niiden tarkkaa sijaintia ei ole saatu selvitettyä maamiinariskin vuoksi.

Myös Slovjanskin alueelta on aiemmin löydetty ainakin yksi joukkohauta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?