Ulkomaat

Estonia vei euroviisumuusikon - HS: Auttoi tyttöä ja jäi seisomaan kannelle valkoisessa smokissaan

Julkaistu:

ONNETTOMUUS
Silminnäkijän mukaan risteilyisäntänä toiminut ruotsalaismuusikko Pierre Isacsson auttoi vaalean tytön kallistuneen Estonian kannelle, mutta ei edes yrittänyt pelastautua itse.
Euroviisuihinkin kahdesti osallistuneen Isacssonin viimeisistä hetkistä uppoavalla laivalla kertoi Helsingin Sanomat tänään.

Kello 1.05 matkustajalautan keulasta oli kuulunut metallista pauketta ja laiva alkoi kallistua. Ruotsalainen risteilyisäntä Isacsson oli seissyt kannella valkoisessa smokissaan ja mustassa rusetissaan.

HS:n mukaan Isacsson auttoi vaaleaa tyttöä kiipeämään kannelle. Tämän jälkeen hän oli jäänyt tuijottamaan merta yrittämättä saada pelastusliivejä.

- Isacssonilla oli pelottavan rauhallinen asenne. Hän seisoi täysin paikallaan ja pukeutumatta pelastusliiviin, ja vain odotti, Estonialta pelastunut laivaorkesterin rumpali Mihai Turdean kertoi myöhemmin onnettomuusraportissa.

Toisen eloonjääneen mukaan Isacsson oli käyttäytynyt loppuun saakka kuten herrasmies. Hän oli kuollessaan 43-vuotias.

Esitti suurimman hittinsä
kaksi tuntia ennen turmaa


Isacssonin musiikkiuran suurimmaksi hitiksi jäi Då går jag ner i min källare. Hän oli laulanut kappaleen laivan orkesterin säestyksellä viimeisen kerran vähän yli kaksi tuntia ennen kuolemaansa.

Isacsson osallistui kaksi kertaa peräkkäin euroviisuihin Family Four -yhtyeen riveissä 1970-luvulla. Family Four -popyhtye sijoittui vuoden 1971 euroviisuissa kappaleellaan Vita vidder kuudenneksi ja vuoden 1972 kilpailussa kolmanneksitoista kappaleellaan Härliga sommardag.

Ennen kuolemaansa Isacsson oli luonut uraa myös näyttelijänä esiintymällä muun muassa musikaaleissa. Ääninäyttelijänä Isacsson antoi äänensä ruotsalaisiin Disney-tuotantoihin ja lännensankari Lucky Lukelle.

Estonia upposi myrskyssä tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Onnettomuudessa kuoli 852 henkeä.

Aiheesta lisää:

Estonian uppoamisesta 20 vuotta: 137 pelastui – lue kaikkien tarinat

Estoniasta tuli kuolemanloukku - täältä 137 onnistui pelastumaan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt