Ulkoministeri Lavrov: Venäjä tarvitsee uusia ydinaseita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministeri Lavrov: Venäjä tarvitsee uusia ydinaseita

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mielestä maa tarvitsee uutta ydinasekalustoa.

Sergei Lavrov puhui Moskovassa 4. syyskuuta.­

28.9.2014 13:59 | Päivitetty 28.9.2014 14:18

Lavrovin mielestä myös Venäjän armeijan käytössä oleva tavanomaisempi asekalusto vaatisi modernisointia.

Lavrov esittää Venäjän asekaluston päivittämistarpeen Russia Todayn (RT) haastattelussa. Hän kuitenkin kiistää, että Venäjä olisi aikeissa käynnistää asekilpavarustelun länsimaita vastaan.

- Mielestämme emme ole uuden kilpavarustelun kynnyksellä. Ainakaan Venäjä ei tule ottamaan sellaiseen osaa. Meidän tapauksessamme on vain kysymys siitä, että nyt on tullut aika modernisoida sekä ydinase- että perinteisempi asekalusto, Lavrov kertoo RT:lle.

Lavrov otti kantaa myös Yhdysvaltojen aikaisemmin tällä viikolla julkaisemaan suunnitelmaan ydinaseiden päivittämisestä.

- Yhdysvaltojen ydinasearsenaali on jonkin verran nuorempi kuin meidän, mutta ehkä heilläkin on tarve päivittää sitä, Lavrov totesi.

Lavrovin mukaan Venäjän on pidettävä huolta asevoimastaan, sillä Naton toimet koetaan uhkaaviksi. Nato ei ole koskaan lakannut näkemästä Venäjää vihollisena, Lavrov toteaa.

- Muistakaa, kuinka nopeasti Nato alkoi syytää vakavia ja perusteettomia syytöksiä meitä kohtaan Ukrainan kriisiin liittyen. Lisäksi he lopettivat kaikki yhteistyöohjelmat meidän kanssamme - myös sellaiset, jotka palvelivat heidän etujaan. He tekivät sen niin nopeasti ja brutaalisti, että Naton pitäytyminen Kylmän sodan aikaisessa mentaliteetissa on selvää, Lavrov analysoi.

Venäjä haluaisi Lavrovin mukaan normalisoida suhteet Yhdysvaltoihin. Sen sijaan Yhdysvaltoja hän syyttää yhteistyön tuhoamisesta.

Huom! Artikkelia päivitetty kello 14.18.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?