Hollantilaismedia: Pariskunta suunnitteli terrori-iskua EU-komissioon

Julkaistu:

Isis-äärijärjestön kannattajia ja muita jihadisteja epäillään mediatietojen mukaan terrori-iskujen suunnittelemisesta Belgiassa. Viranomaisilla on todisteita muun muassa Euroopan komissiota vastaan kaavaillusta hyökkäyksestä, kirjoittaa Alankomaiden yleisradioyhtiö.
Poliisi on jo aiemmin ottanut kiinni Alankomaissa asuvan pariskunnan, joiden uskotaan aikoneen hyökätä komission päämajaan Brysselissä.

Mies ja nainen otettiin kiinni elokuun alussa Brysselissä Zaventemin lentokentällä, kun he olivat tulossa Turkista. Tätä ennen he olivat todennäköisesti oleskelleet Syyriassa, kertoo Alankomaiden yleisradioyhtiöön kuuluva NOS-kanava.

NOS:n lähteiden mukaan pari kuului jihadistiryhmään, joka oli suunnitellut iskua EU-komissiota vastaan. Belgian viranomaiset eivät ole vahvistaneet asiaa.

Kotietsinnässä pariskunnan Brysselissä sijaitsevasta kakkosasunnosta löytyi tuliaseita, luodinkestävä liivi ja ääri-islamilaista materiaalia.

De Tijd: Jihadistit suunnittelivat useita iskuja

Belgialainen De Tijd –sanomalehti kirjoitti aiemmin viikonloppuna, että Belgiassa olisi viime kuukausien aikana paljastettu useita terroristien iskusuunnitelmia.

Lehden mukaan suunnitelmissa olisi ollut samantyyppisiä iskuja kuin toukokuinen veriteko Brysselin juutalaismuseossa. Tuolloin aseistettu hyökkääjä tappoi neljä ihmistä.

Lehden mukaan lukuisia Syyriassa taistelleita henkilöitä ja islamistisen Isis-järjestön kannattajia on otettu kiinni. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole paljastaneet, minne hyökkäyksiä oli suunniteltu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt