Perheenäiti ja hänen viisi lastaan kuolivat pommituksissa Syyriassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Perheenäiti ja hänen viisi lastaan kuolivat pommituksissa Syyriassa

Ainakin 48 ihmistä on kuollut Syyrian hallituksen ilmapommituksissa Homsin maakunnassa.

17.9.2014 11:34

Siviiliuhrien määrä Syyrian sisällissodassa nousee päivittäin. Homsin maakunnassa kymmeniä pommituksen uhreja on kriittisessä tilassa sairaalassa.

Kaksi päivää kestäneet ilmaiskut tappoivat naisia ja lapsia Talbisehin kylässä Syyriassa. Kuolleiden joukossa ovat esimerkiksi perheenäiti ja hänen viisi lastaan, kertoi brittiläinen tarkkailijaryhmä, joka seuraa Syyrian tilannetta lähdeverkostonsa avulla.

Noin kymmenen taistelijan ja usean kapinalliskomentajan vahvistettiin myös kuolleen Homsin pohjoispuolella sijaitsevaan kylään suunnatussa pommituksessa tiistain ja keskiviikon aikana.

Toukokuussa Syyrian kapinalliset hylkäsivät Homsin kaupungin ytimessä sijaitsevan tukikohtansa, joka oli presidentti Bashar al-Assadin vastaisten kapinoiden keskus. Talbisehin kautta kulkee Syyrian pohjois-eteläsuuntainen päämoottoritie.

YK:n mukaan Syyrian sisällissodassa on vajaan neljän vuoden aikana kuollut yli 190 000 ihmistä ja miljoonat ovat paenneet kotoaan. Konflikti alkoi alun perin arabikevään jälkimainingeissa syntyneistä al-Assadin hallintoa vastaan suunnatuista rauhanomaisista mielenosoituksista. Tilanne räjähti, kun hallitus vastasi mielenosoituksiin väkivalloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?