Kiinalaiskaupunki pani kuriin hortoilevat tekstiviestittelijät: oma kaista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kiinalaiskaupunki pani kuriin hortoilevat tekstiviestittelijät: oma kaista

Kiinalaisen miljoonakaupungin keskustassa on 300 metrin mittainen kadunpätkä, josta toinen puoli on tarkoitettu niille, jotka eivät matkapuhelimiltaan ehdi keskittyä ympäristönsä tapahtumiin.

15.9.2014 13:00

Melkein kuuden ja puolen miljoonan asukkaan kaupungissa liikenteen pitäminen hallittuna saattaa aiheuttaa viranomaisille päänvaivaa. Säännöt ovat liikenteessä tietysti kaikille samat, mutta nykymaailmassa erityisesti yksi ryhmä jalankulkijoita aiheuttaa sekasortoa ja vaaratilanteita. Kiinan Chongqingissä kaoottinen jalankulkuliikenne siistittiin maailman ensimmäisellä tekstiviestittelevien kaistalla.

Noin 300 metrin pätkä jalkakäytävää kaupungin keskustassa on nyt jaettu kahtia: niille, jotka keskittyvät matkapuhelimiinsa ja niille, jotka aktiivisemmin havainnoivat ympäristöään. Varmuuden vuoksi kulkuväylä on merkitty sekä kiinan- että englanninkielisin merkein. Niissä lukee jotakuinkin: "Matkapuhelimelliset, kävelkää tätä linjaa omalla vastuullanne" ja "ei matkapuhelimia".

Kylteissä on myös havainnollistavat piirrokset kuinka katua käytetään oikein.

Kiinan viranomaiset ovat huolissaan kansalaisten matkapuhelinriippuvuudesta. Kiinalaisen Zhaopin.com-sivuston mukaan jopa 80 prosenttia sen haastattelemista 10 000 valkokaulustyöläisestä on puhelimestaan pahasti riippuvainen.

Lähde ja kuvia matkapuhelinkaistasta: Telegraph

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?