Aune, Oona

Ulkomaat

Viiltäjä-Jackin jäljillä - IS tapasi maailman kuuluisimman murhamysteerin ratkaisijan

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomien Tomi Auremaa ja Pete Aarre-Ahtio kulkivat Lontoon syrjäkujilla maailman kuuluisimman sarjamurhaajan jälkiä. Samalla he tapasivat suomalaistutkija Jari Louhelaisen, jonka uskotaan ratkaisseen 126 vuotta vanhan murhamysteerin.
Ostaisiko joku minut edes tänään?

46-vuotiaalla Catherine Eddowesilla ei ollut vaihtoehtoja. Elämä oli ottanut paljon enemmän kuin antanut. Ei työtä, ei kotia, ei enää edes välejä omaan jälkikasvuun.

Wolverhamptonissa syntynyt kolmen lapsen äiti joi itsensä humalaan 29. syyskuuta 1888. Lontoon Whitechapelin kaupunginosassa oli jopa normaaliakin kovempi tuuli.

Ulkona kaduilla oli illalla monia muitakin, jotka jakoivat Eddowesin kohtalon. Itä-Lontoon kapeilla kujilla ja nuhjuisissa puistoissa eleli 1880-luvun lopussa arviolta 15000 koditonta. Suuri osa oli muualta muuttaneita.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

He olivat tulleet Lontooseen hakemaan elämälleen uutta, parempaa huomista. Niin Eddoweskin. Ei sitä löytynyt. Alkoholi oli ainut keino paeta karua todellisuutta, ja rahat viinaan Eddowes ansaitsi maailman vanhimmalla tavalla.

Lastensa isästä eronneella Eddowesilla oli miesystävä, yhtä köyhä kuin Catherinekin. Hän tiesi, miksi morsian lähti aina iltaisin.

Hän myös varoitteli Catherineaan. Lehdistössä oli ollut viime viikkojen aikana hurjia juttuja Whitechapelin kaduilla liikkuvasta murhaajasta, joka vaani prostituoituja.

Catherine lupasi olla varovainen.

Hän lähti. Viinaa täytyi saada taas aamulla - ja syödäkin piti. Oli pakko lähteä ja toivoa, että joku pyytäisi mukaansa.

Karmea löytö

Joseph Lawende oli kahden ystävänsä kanssa liikkeellä samana iltana. Vuorokausi oli vaihtunut jo sunnuntain puolelle, kun Lawende kiinnitti huomionsa mieheen ja naiseen vain noin 50 metrin päässä Mitren aukiosta. Miehellä oli kaulassaan huivi ja hän oli iältään noin 30-vuotias.

Kello oli 1.35.

Yhdeksän minuutin päästä Catherine Eddowesin ruumis löytyi aukiolta. Kaula oli leikattu ja alavatsa viilletty auki. Monet sisäelimet puuttuivat, huomasi paikalle saapunut poliisi.

Vajaa tunti aikaisemmin poliisi oli löytänyt pienen matkan päästä ruotsalaissyntyisen Elizabeth Striden ruumiin, jossa oli siinäkin tuttu tuntomerkki: selvästi rajattu pitkä viilto.

Viiltäjä-Jack oli iskenyt taas.Viimeinen todistuskappale

John Mooren yliopiston kolmannessa kerroksessa sijaitsevan työhuoneen ovea koputettiin syyskuussa 2011. Tutkijatohtori Jari Louhelainen osasi odottaa vierailijaa, tapaaminen oli sovittu etukäteen sähköpostilla. Tarkkoja yksityiskohtia mystisen liikemiehen motiiveista saapua suomalaisen huippututkijan työpaikalle Louhelainen ei etukäteen tiennyt.

Russel Edwards avasi oven ja astui sisään. Hän piti tiukasti kiinni ruskeasta salkustaan.

- Hän alkoi hyvin pian kertoa tarkemmin saapumisensa syitä. Puhe kääntyi kohta Viiltäjä-Jackin tapaukseen. Tiesin toki nimen, mutta olin tuolloin varmasti ainoa koko Britanniassa, joka ei tuntenut yksityiskohtia, biokemiasta 80-luvulla Ruotsissa tohtoriksi väitellyt Louhelainen naurahtaa pienessä tutkimushuoneessaan Liverpoolissa.

Nopeasti Louhelainen oppi. Hän katsoi ja kuunteli, kun Edwards esitteli salkkunsa sisältöä, yli metrin mittaista huivia.

Huivi oli maallikon silmin katsottuna kuin mikä tahansa nukkainen riepu, jollaisen voi löytää isovanhempien ullakoilta tai vaatekomeroista. Siltä se näytti.

Vuosituhannen alusta saakka Viiltäjä-Jackin mysteeriä tutkineelle, kiinteistöbisneksellä omaisuuden luoneelle Edwardsille huivi oli kuitenkin paljon, paljon enemmän.

- Russel sanoi, että tämä on viimeinen jäljellä oleva aito todistuskappale Viiltäjä-Jackin tapauksesta.

- Huivi oli hankittu huutokaupasta, mutta tarkkaa ostosummaa hän ei ole minulle paljastanut. Kuusinumeroisesta on kuitenkin puhuttu, Louhelainen muistelee.

"Jos joku voi tämän ratkaista, niin Jari"


Mutta miksi tuo tuntematon liikemies oli tullut juuri Louhelaisen luo? Mitä hän tarkalleen ottaen halusi Louhelaisen tekevän? Ja mikä sai suomalaistutkijan innostumaan?

Kahden tytön isällä on maailmalla varsin positiivinen, kovan ammattimiehen maine. Jari Louhelainen katselee pitkään huoneessaan olevaa pientä lasikaappia ja kääntää sitten silmänsä suoraan kohti kysyjää.
- Hän osasi kai sitten vetää oikeista naruista.

- Russel oli tavoittanut entisen väitöskirjaohjattavani, joka oli suositellut minua. Hän oli todennut Russelille, että jos joku tässä maailmassa voi tämän ratkaista, niin Jari. Niin Russel asian minulle tarjoili, Louhelainen hymyilee.

Katseesta huokuu ylpeys ulkopuolisten arvostuksesta, mutta ylimielisyyttä ei ole pätkääkään.

- Minun haluttiin selvittävän, voisiko tuosta huivista löytyä dna:ta. joka voisi todistaa tekijän, Louhelainen kertoo.

Se ei ollut ihan pieni pyyntö.

Huivista on liikkunut 126 vuoden aikana monta tarinaa. Lontoolaisen, vapaavuorossa olleen poliisin Amos Simpsonin uskotaan ottaneen sen Catherine Eddowesin murhapaikalta ennen tutkijoiden saapumista.

Eri lähteiden mukaan hän olisi vienyt sen kotiin vaimolleen, joka oli ompelija. Vaimo ei huolinut veristä huivia mihinkään käyttöön vaan laittoi sen pois silmistään, kaappiin laatikon pohjalle. Se kulki Simpsonin suvun mukana ikään kuin "perintökalleutena", kunnes päätyi lopulta huutokauppaan 2007.

- Russel on selvittänyt myyjien motiivin luopua huivista. Jonkun suvun jäsenistä piti päästä hoitokotiin, ja siihen tarvittiin rahaa, Jari Louhelainen kertoo.

Miksi poliisi ei toimittanut huivia tutkijoille vaan vei sen kotiinsa? Mikä oli hänen motiivinsa?

Ja ennen kaikkea: kenelle huivi kuului?


Murtunut mieli

Puolalaiseen juutalaisperheeseen syntyi iltatähti 1860-luvun puolivälissä. Perhe oli köyhä, ja isän julmuus sairaine seksuaalisine taipumuksineen leimasi nuoren Aaron-pojan lapsuutta.

Juutalaisvastaisuus nousi Puolan ja Venäjän rajalla pintaan pian sen jälkeen, kun Venäjän tsaari Aleksanteri II salamurhattiin maaliskuussa 1881. Juutalaisten asuntoja poltettiin, sotilaat murhasivat niin naisia kuin lapsiakin. Brutaalit teloitukset ja silpomiset olivat jokapäiväisiä.

Aaron Kosminski näki läheltä paljon, paljon pahaa.

Piti paeta. Kosminski saapui äitinsä kanssa Lontooseen 1882. Rahaa ei ollut, kaikki piti aloittaa alusta. Kosminski yritti ansaita elantoa itselleen ja äidilleen tekemällä töitä parturina Whitechapelissa, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Vuodet Puolassa olivat murtaneet hänen mielensä. Kosminski sairasti väkivaltaista skitsofreniaa ja hänen kerrotaan kohdistaneen vihansa erityisesti naisiin.

Edwardsin hallussa oleva saali on Louhelaisen mukaan puhdasta silkkiä. Viiltäjä-Jackin tapausten tutkinnan yhteydessä on usein arveltu, että huivi olisi kuulunut Eddowesille.

Tuon teorian Edwards kuitenkin kumoaa uutuuskirjassaan Naming Jack the Ripper.

- Russel perusteli minulle, miksi hän uskoi, että huivin oli jättänyt murhapaikalle surmaaja. Ei se ollut Eddowesin - ei hänellä olisi ollut varaa siihen, Louhelainen selostaa.

Eli tuntemattomana yli 120 vuotta ollut Viiltäjä-Jack olisi siis pitänyt käsissään tuota kangasta?

- Siitä Russelilla oli vahvat uskomuksensa, ja siitä lähdimme eteenpäin.

Liikemies kertoi heti aluksi yhden nimen, jonka kautta asiassa voisi päästä kohti ratkaisua. Tuo mies oli ollut yksi poliisin pääepäillyistä pitkään.

Nimi oli mainittu useissa muistioissa, mutta pitäviä, aukottomia todisteita ei ollut. Häntä varjostettiin, mutta joko poliisi oli väärän tekijän jäljillä tai sitten mies onnistui välttämään ansan.

Mies oli suljettu mielisairaalaan 1891, kolme vuotta ensimmäisten murhien jälkeen. Hän kuoli siellä 54-vuotiaana 1919. Ruumis haudattiin Lontoon East Hamin juutalaiselle hautausmaalle.

Koruttomassa muistomerkissä lukee Aaron Kosminskin nimi.


DNA täsmäsi

- Nuhruinen liina oli levitetty tuolle pöydälle.

Jari Louhelainen kulkee pitkin laboratoriohuonetta ja näyttää kädellään paikkaa, jossa hän tutki ainutlaatuista todistuskappaletta.

Russel Edwards vahti koko ajan vieressä. Kun tutkimustuokio oli ohi ja näytteet saatu, liikemies kääri huivin ja otti sen mukaansa.
- Hän pelkää, että joku varastaa sen. Hän on hyvin, hyvin tarkka, Jari Louhelainen kuvailee.

Toistasataa vuotta vanha liina on ollut kaiken järjellisen logiikan mukaan ennen Edwardsia todella monissa käsissä. Se ei tietysti hankaloitti Louhelaisen työtä.

Suomalaistutkija kuitenkin tiesi, mitä etsiä. Ja hän löysi etsimänsä, pääsi kiinni dna:han, jonka luokitteli hyvin vanhaksi. Ammattimiehen silmä näki mikroskoopin kautta, että tutkimustyö nitkahti ison askeleen eteenpäin.

- Löydöksellä ei olisi ollut kuitenkaan mitään virkaa, jos ei olisi, mihin verrata. Kerroin tästä Russelille, joka alkoi pohtia asiaa.

- Sanoin, että nyt pitäisi löytää Eddowesin sukulainen mieluiten äidin puolelta.

Eikä sekään toisi välttämättä läpimurtoa. Tutkimus voisi jumiutua yhteen sanaan: sukulaisen "eihin".

- Sattumillakin on tässä paikkansa. Russel soitti minulle pari viikkoa löydöksen jälkeen, että televisiossa joku nainen kertoo olevansa Eddowesin jälkeläisiä äidin puolelta.

Edwards tavoitti naisen, ja tämä suostui antamaan näytteen.
- Se täsmäsi huivin dna:han, Jari Louhelainen kertoo.

Onnistuminen antoi tyydytyksen, mutta työ oli kesken. Nyt oli todiste, että huivi oli todella ollut julmasti murhatun Eddowesin kanssa kontaktissa, eikä ollut mikä tahansa kankaanpalanen.

Mutta entä murhaaja? Löytyisikö huivista mitään sellaista, että mahdollinen tekijäkin saataisiin uuden tekniikan avulla sidotuksi verityöhön?

Aikaa kului. Jari Louhelainen tunsi paineita. Hän myöntää suoraan, että pelkäsi.

- Oli sellaisia merkkejä, että mitä jos työni varastetaan, hän sanoo, mutta ei halua puhua asiasta julkisuudessa enempää.

Välillä tuli myös isoja vastoinkäymisiä. Yksi erä näytteitä tuhoutui, kun joku oli heittänyt pakastimeen säilötyt putkilot siivouksen yhteydessä epähuomiossa roskiin.

- Se sai Russelin pois tolaltaan. Tuli aika painokelvotonta tekstiä, Louhelainen kuvailee.

- Toisaalta se laittoi yrittämään entistä kovempaa. Tuli itsellenikin tarve näyttää.

Louhelainen mietti - ja päätti ottaa käyttöön lasermikroskoopin. Tuon tekniikan käyttäminen oli kaikkea muuta kuin tavallista tällaisessa tutkimuksessa - mutta se toimi! Louhelainen löysi huivista siemennestettä, jonka analysointiin hän sai apua tutkijakollegaltaan David Milleriltä.

- Löysin genomista dna:ta. Silloin tiesin, että jos löydämme jostain sille vertailu-dna:n, niin meillä on taivas avoinna.

Genomisen dna:n avulla on suurempi todennäköisyys pystyä tieteellisesti osoittamaan saavutettu lopputulos kuin
mitokondriaalisella dna:lla.


"Enemmän kuin sattuma"

Keskellä yötä Louhelainen soitti Edwardsille. Se ei ollut ainoa puhelu kaksikon välillä sinä yönä. Myös tekstiviestejä vaihdettiin. Nyt oltiin todella lähellä, mutta edessä oli iso ongelma.

Russel kävi keskusteluja juutalaisen seurakunnan kanssa siitä, voisimmeko nostattaa Kosminskin jäänteet ylös haudasta.
- Arvaatko, miten kävi? Jari Louhelainen kysyy ja katsoo taas terävästi silmiin.

Tässä vaiheessa on helppo arvata.
- Aivan, lupaa ei tullut.

Louhelaisella oli kuitenkin sitkeä kumppani, joka kaivoi sukututkijoiden avulla tietoonsa Kosminskin jälkeläisen. Dna saatiin, mutta vasta pitkällisen taivuttelun jälkeen. Sukulaisen henkilöllisyys on tarkoin varjeltu salaisuus.

- Hänelle annettiin koodinimi M - tai siis Russel antoi, Louhelainen virnistää.

Kyllä, se on kopioitu suoraan maailman kuuluisimman fiktiivisen brittiagentin työpaikalta.
- Hänellä oli tässä oma intressinsä, loppujen lopuksi, Louhelainen raottaa lopulta monimielisesti M:n motiivia luovuttaa dna:nsa tutkimuskäyttöön.

Niin, siis murhaajasta? Kyllä ja ei. Russel Edwardsin kanta on selvä: Kosminski on Viiltäjä-Jack, hän murhasi Catherine Eddowesin ja useita muitakin Whitechapelissa liikkuneita naisia 1800-luvun lopussa. Hän kertoo siitä tarkemmin Isossa-Britanniassa tällä viikolla ilmestyneessä kirjassaan.

Jari Louhelaisen lähestymistapa on akateemisempi.
- Tässä on hyvin vahvat indikaatiot siihen, että kyse on oikeasta henkilöstä. Tämä on enemmän kuin sattuma.

Louhelaisen saavutus nousi esiin brittimediassa viime viikonloppuna, ja pian tieto levisi maailmalle. Tuli mainetta ja kunniaa, mutta myös kritiikkiä. Tutkimustulosta pidettiin markkinointikikkana, joka pönkittää Edwardsin uutuuskirjan myyntiä.

Asiantuntijat myös kyseenalaistivat, että noin vanhasta kankaasta olisi mahdollista kaivaa luotettavalla tavalla dna:ta.

- On hyvin tavallista, että 500-700 vuotta vanhoista tutkimuskohteista löydetään dna:ta. Se on vaativaa työtä, mutta onnistuminen ei ole tavatonta. Jos ei työskentele alalla, niin tuollainen kritiikki ei ole tavatonta, Louhelainen hymähtää.

Yksi kriitikoista on ollut ruotsalainen Viiltäjä-Jackin tapaukseen perehtynyt toimittaja Christer Holmgren, joka pitää Edwardsin kirjassa esitettyä teoriaa huijauksena.
- Voisi kuvitella, että noin vanhassa kankaassa on useita dna-jälkiä , Holmgren totesi Sydsvenskan-lehden haastattelussa.

Niin siinä Louhelaisen mukaan olikin, mutta miksi sieltä sitten löytyi juuri sellaisia, joka osuivat yksiin niin Kosminskin kuin Eddowesin sukulaisten kanssa?


Ei penniäkään tutkijalle

37 Jack the Ripper-kiertokävelylle osallistunutta kuuntelee hiljaa, kun opas Philip Hutchinson seisoo Mitren aukion penkillä ja kertoo tarinoita Catherine Eddowesin elämästä ja viimeisistä hetkistä. Hän ei usko, että mysteeri olisi ratkennut. Epäloogisuuksia on Hutchinson mielestä ihan liian paljon.

- Toisaalta, en ole lukenut vielä kirjaa. Mitä olen Edwardsin haastatteluita aiemmin silmäillyt, niin kyllä hän on kotiläksynsä tehnyt. Silti hänellä on tässä oma intressinsä, opaskin viittaa kirjaan ja mahdollisesti tulevaan elokuvaprojektiin.

Mikä oli sitten Jari Louhelaisen intressi? Lupasiko Edwards hänelle hulppean bonuksen ja provisiot kirjanmyynnistä, jos tapaus Louhelaisen avulla ratkeaisi?

Ei, ei tosiaan.

- Ehkä se on osoitus huonosta bisnesajattelustani. Olen tutkija, ja raha on viimeinen asia, joka toimintaani ohjaa.

Silti asia kaivelee Jari Louhelaista vähän, kyllä hän sen myöntää.
- Kun Amazonista seurasin, miten kirja alkoi myydä, niin kävihän siinä monia asioita mielessä. Nyt kukaan ei voi kuitenkaan sanoa, että minulla olisi ollut tässä taustalla taloudellinen motiivi. Kukaan ei maksanut minulle, että saisin aikaan tietynlaisen tuloksen. Tein työtäni ja...

Haastattelu keskeytyy pariksi sekunniksi, kun kaksi opiskelijaa avaa laboratorion oven. He kääntyvät kuitenkin takaisin käytävälle.

- Haastatteluita on tosiaan ollut, ja mielenkiinto on ollut valtaisaa. Tutkijapiireissä tällaista juttua arvostetaan, vaikka netin keskustelupalstoilla on kaikenlaista kritiikkiä.

- Siihen Russelin kirjaankin koitin saada kaikenlaisia pieniä lisäyksiä, mutta ei niitä oikein sinne haluttu. Minulle sanottiin, että tiede on niin vaikeaa, ei sitä tavallinen lukija ymmärrä.

Louhelaisen taakse on pinottu kymmenittäin ruskeita pahvilaatikoita. Niiden sisällä on vanhoista haudoista löydettyjä, satoja vuosia vanhoja ihmisten luita.
- Työ jatkuu, Louhelainen sanoo.

Niin jatkuu, mutta ei samalla tavalla kuin ennen, sen suomalaistutkija on viikon aikana huomannut.

- Ensimmäisen nimikirjoituksenkin raapustin, kun joku pyysi, Jari Louhelainen naurahtaa.

- Rautatieasemalla kirjoitin jonkun nenäliinaan! Sellaista pyöritystä tämä on ollut.City of London -hautausmaan perimmäisessä nurkassa on ruusutarha. Osa kukkien terälehdistä on lakastunut muistomerkkien päälle. Nimiä ja numeroita, syntymäaikoja ja kuolinpäiviä vieri vieressä, pieniin kyltteihin kaiverrettuna.

Hiekkatien reunaan, nurmialueen kupeeseen, on valettu betonivaippa. Keskelle on upotettu ympyränmuotoinen kivi, joka erottuu selvästi muista laatoista.

Joku on jättänyt laatan päälle kukkasia ja kirjoittanut kortinkin. Teksti on jo haalistunut, sanoista saa hyvin heikosti selvää.

Catherine Eddowesin nimi ja kohtalo ovat taas ajankohtaisia. 126 vuotta sitten, syyskuussa 1888, hänen vaikeasta elämästään kiinnostuneita oli paljon vähemmän.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Ähtärin pandalippujen hinta närkästyttää kansaa verkossa: ”Katson mieluummin vaikka Pandan lakupussia”

  2. 2

   Perheenisä Matti tienaa yli 100 000 € vuodessa, mutta rahat eivät meinaa riittää elämiseen – paljastaa nyt, mihin kovatuloisen rahat menevät

  3. 3

   Kaukopartiomies kertoo, miten uskomattomia asioita pervitiini sai aikaan rättiväsyneissä sotilaissa – ”Kaamea näky”

  4. 4

   Iltalehti: Maria Lund vietiin ambulanssilla sairaalaan kesken teatterinäytöksen

  5. 5

   Näihin kahteen kysymykseen Jari Sillanpää jätti vastaamatta poliisikuulustelussa

  6. 6

   Ruotsin perhesurman taustat alkavat selvitä – pitivät tilannettaan helvetillisenä: ”Elivät mahdollisesti harhaluulon vallassa”

  7. 7

   Pandat nostavat Ähtärin lippujen hintoja reippaasti – katso vertailu Euroopan pandatarhojen välillä

  8. 8

   Upeaa, Krista! Pärmäkoskelle uran ensimmäinen voitto maailmancupissa

  9. 9

   Viveca Lindforsilta kipakat terveiset Emmi Peltoselle olympialaisiin – ”Se paikka on minun selkänahastani otettu”

  10. 10

   17 kohdan lista: Näillä kysymyksillä ammattilaiset seulovat mahdolliset narsistit muiden joukosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Puoliso joutui potkaisemaan alaikäistä tyttöä nuollutta viiden lapsen isää

  2. 2

   Ilmatieteen laitoksen meteorologilta synkkä ennustus: ”Torstaina ihmiset heräävät siihen totuuteen”

  3. 3

   Perheenisä Matti tienaa yli 100 000 € vuodessa, mutta rahat eivät meinaa riittää elämiseen – paljastaa nyt, mihin kovatuloisen rahat menevät

  4. 4

   Viveca Lindforsilta kipakat terveiset Emmi Peltoselle olympialaisiin – ”Se paikka on minun selkänahastani otettu”

  5. 5

   Ruotsin perhesurman taustat alkavat selvitä – pitivät tilannettaan helvetillisenä: ”Elivät mahdollisesti harhaluulon vallassa”

  6. 6

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  7. 7

   JUURI NYT: Remun viimeinen keikka suorana ISTV:ssä

  8. 8

   Amerikkalaiset hullaantuivat Ismo Leikolasta – laukoo härskejä vitsejä suomalaisuudesta: Angelika-vaimo iso osa show’ta

  9. 9

   Koti vain puolison nimissä, mutta molemmat maksavat lainaa ja 6 muuta tapaa hankkia ongelmia

  10. 10

   Näihin kahteen kysymykseen Jari Sillanpää jätti vastaamatta poliisikuulustelussa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  3. 3

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  4. 4

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  5. 5

   Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin

  6. 6

   Puoliso joutui potkaisemaan alaikäistä tyttöä nuollutta viiden lapsen isää

  7. 7

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  8. 8

   Ylen juontaja haki asuntolainaa Nordeasta, virkailija kehotti palaamaan kotimaahan – näin vastaa pankki

  9. 9

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  10. 10

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Ähtärin pandalippujen hinta närkästyttää kansaa verkossa: ”Katson mieluummin vaikka Pandan lakupussia”

  2. 2

   Perheenisä Matti tienaa yli 100 000 € vuodessa, mutta rahat eivät meinaa riittää elämiseen – paljastaa nyt, mihin kovatuloisen rahat menevät

  3. 3

   Kaukopartiomies kertoo, miten uskomattomia asioita pervitiini sai aikaan rättiväsyneissä sotilaissa – ”Kaamea näky”

  4. 4

   Iltalehti: Maria Lund vietiin ambulanssilla sairaalaan kesken teatterinäytöksen

  5. 5

   Näihin kahteen kysymykseen Jari Sillanpää jätti vastaamatta poliisikuulustelussa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Puoliso joutui potkaisemaan alaikäistä tyttöä nuollutta viiden lapsen isää

  2. 2

   Ilmatieteen laitoksen meteorologilta synkkä ennustus: ”Torstaina ihmiset heräävät siihen totuuteen”

  3. 3

   Perheenisä Matti tienaa yli 100 000 € vuodessa, mutta rahat eivät meinaa riittää elämiseen – paljastaa nyt, mihin kovatuloisen rahat menevät

  4. 4

   Viveca Lindforsilta kipakat terveiset Emmi Peltoselle olympialaisiin – ”Se paikka on minun selkänahastani otettu”

  5. 5

   Ruotsin perhesurman taustat alkavat selvitä – pitivät tilannettaan helvetillisenä: ”Elivät mahdollisesti harhaluulon vallassa”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Radiojuontajaa odotti pankkiautomaatilla muhkea yllätys – edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä

  3. 3

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  4. 4

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  5. 5

   Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin

  6. Näytä lisää