Neljännen Ebola-potilaan odotetaan saapuvan Länsi-Afrikasta Yhdysvaltoihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Neljännen Ebola-potilaan odotetaan saapuvan Länsi-Afrikasta Yhdysvaltoihin

Yhdysvaltoihin saapuva potilas otetaan hoitoon samaan atlantalaiseen sairaalaan, jossa kaksi muuta Ebola-potilasta on ollut hoidossa. Molemmat aiemmin hoidossa olleet potilaat saivat onnistuneesti hoitoa, kertovat viranomaiset.

Liberialaiset miehet maalaavat seinää osana Ebolaa koskevaa tiedotuskampanjaa Liberian pääkaupungissa Monroviassa.­

9.9.2014 16:35

Potilasta kantavan lennon on määrä laskeutua noin kello yhdeksän aamulla paikallista aikaa atlantalaisen televisiokanavan WSB-TV:n mukaan.

Emoryn yliopistollinen sairaala sanoo, että se ei voi varmistaa aikaa tai antaa mitään muita yksityiskohtia saapuvasta potilasta.

Maanantaina sairaala sanoi tiedotteessa, että potilasta hoidettaisiin samassa vakavien tartuntatautien eristysyksikössä, jossa yhdysvaltalaisia lähetystyöntekijöitä Nancy Writebolia ja Kent Brantlya hoidettiin. Molemmat tartunnan saaneet lähetystyöntekijät kotiutettiin sairaalasta onnistuneen hoidon jälkeen viime kuussa.

Kolmas amerikkalainen lähetystyöntekijä Rick Sacra on myös lennätetty Länsi-Afrikasta Yhdysvaltoihin hänen saatuaan Ebola-tartunnan Liberiassa. Häntä hoidetaan nebraskalaisessa sairaalassa Omahassa.

Historian pahin tunnettu Ebola-epidemia on iskenyt pahasti juuri terveystyöntekijöihin. Elokuun loppupuolelta lähtien yli 240 terveystyöntekijää on sairastunut tautiin ja yli 120 terveystyöntekijää on kuollut siihen Maailman terveysjärjestön mukaan.

Epidemia on vienyt hengen yhteensä ainakin 2 100 ihmiseltä Guineassa, Sierra Leonessa, Liberiassa ja Nigeriassa. Tauti on nyt edennyt myös Senegaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?