Ruotsin poliisi epäilee: Kaksoismurhaajalla kolmaskin uhri - 6-vuotias tyttö - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsin poliisi epäilee: Kaksoismurhaajalla kolmaskin uhri - 6-vuotias tyttö

Poliisi on löytänyt laajassa tutkinnassa todisteita, jotka sitovat kaksoismurhaaja Anders Eklundin kuusivuotiaan Jasminan katoamiseen, kertoo ruotsalaismedia tiistaina.

Engla-tytön ruumis löytyi Hedesundasta huhtikuun puolivälissä 2008.

9.9.2014 14:50 | Päivitetty 9.9.2014 15:06

49-vuotias Eklund on jo tuomittu elinkautiseen vankeuteen kahdesta murhasta: 10-vuotiaan Engla Höglundin Stjärnsundissa vuonna 2008 ja 31-vuotiaan Pernilla Hellgrenin Falunissa vuonna 2000. Molemmat seksuaalimurhat herättivät laajaa järkytystä Ruotsissa.

Nyt Jönköpingin poliisi selvittää Eklundin osallisuutta kuusivuotiaan Jasminan katoamiseen Savsjössä vuonna 1997. Uutisen kertoi ensimmäisenä Aftonbladet.

Poliisin mukaan tutkinta kohdistuu Eklundiin "syytä epäillä" -perustein - se on alhaisempi epäilyn aste kuin tutkinta "todennäköisin syin".

- Olemme siirtäneet hänet Norrtäljen vankilasta Jönköpingiin, jotta hän olisi tutkijoiden käytettävissä. En tiedä miten hän suhtautuu epäilyyn, sanoi tutkinnanjohtaja Tommy Thorgren verkkolehti Kvällspostenille.

Eklundin asianajaja Leif Silbersky kertoo olevansa tietoinen epäilystä.

- Pitää paikkansa. Minua on pyydetty puolustamaan häntä ja olen suostunut siihen, Silbersky kertoi Expressenille.

Silbersky ei heti kertonut, kiistääkö Eklund epäilyt vai ei.

Jasminan isä sai kuulla epäilystä tiistaina tiedotusvälineiltä. Hän kertoi toivovansa, että 17 vuotta kestäneeseen tutkintaan saataisiin vihdoinkin päätös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?