Syyrian kapinalliset ajoivat YK:n rauhanturvaajia asemistaan Golanilla

Julkaistu: , Päivitetty:

Golanin kukkuloilla toimiva YK:n rauhanturvaoperaatio Undof on joutunut pahoin vaikeuksiin Syyriassa riehuvien taistelujen vuoksi. Filippiiniläiset  YK-sotilaat ovat paenneet kapinallisten hyökkäystä, kertovat uutistoimistot.
Filippiinien asevoimien edustaja vahvisti lauantaina, että yhtä filippiiniläisten rauhanturvaajien vartioasemaa vastaan on hyökätty ja toisen miehistö on karkotettu pois asemaltaan. Asemat ovat noin neljän kilometrin päässä toisistaan.

Golanin alueella Syyrian puolella toimii tiettävästi al-Qaidaan kytköksissä oleva kapinallisryhmä al-Nusra. Tämä ääri-islamilainen järjestö on Islamilaisen valtion eli Isis-järjestön verinen kilpailija.

Rauhanturvaajien kerrotaan pakenevan puskurivyöhykkeen yli Israelin puolelle rajaa.

Kapinallisten hyökkäys alkoi varhain lauantaina, kertoi Filippiinien asevoimien edustaja.

- Meneillään on tulitaistelu, mutta kaikki filippiiniläiset ovat vahingoittumattomia, edustaja sanoi.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneella YK-asemalla on 40 rauhanturvaajaa.

Viime torstaina Syyrian islamistit ottivat vangiksi 44 fidziläistä rauhanturvaajaa. He ovat panttivankeudesta huolimatta turvassa ja hyvässä kunnossa, kertoi YK perjantaina.

YK tuomitsee sieppauksen ja yrittää parhaillaan saada rauhanturvaajat neuvotteluin vapaaksi. Heidän olinpaikastaan ei ole varmuutta.

Undofin vahvuus on 1223 rauhanturvaajaa kuudesta maasta: Fidzistä, Intiasta, Irlannista, Nepalista, Hollannista ja Filippiineiltä. Golan on tuttu myös tuhansille alueella aiemmin palvelleille suomalaisille rauhanturvaajille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt