Ruotsalaistutkija: Ruotsi valmis puolustamaan Suomea - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsalaistutkija: Ruotsi valmis puolustamaan Suomea

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun tutkijan Magnus Christianssonin mukaan Ruotsi on valmis avustamaan esimerkiksi Suomea tai Baltian maita mahdollisessa sotilaallisessa kriisitilanteessa.

27.8.2014 20:04

Christianssonin mukaan Ruotsi ei aio katsoa mahdollista konfliktia lähialueillaan sivusta, vaan on valmis puuttumaan asiaan.

– Asian käytännön toteutuksesta ei ole puhuttu, mutta Ruotsin tarkoituksena on puuttua konfliktiin Baltiassa tai Suomessa tai jos se vaikuttaa johonkin Euroopan maahan tai Pohjoismaahan, Christiansson sanoi uutistoimisto TT:lle.

– Samalla tavalla kuin esimerkiksi luonnonkatastrofin kohdatessa me olemme valmiita solidaarisuuteen. Ruotsi ei ole enää mikään puolueeton maa, Christiansson jatkaa.

Ruotsin hallituksen valmistelema isäntämaasopimus Naton kanssa on Christianssonin mukaan osoitus siitä, että Ruotsi on halukas jatkamaan yhteistyötä sotilasliiton kanssa.

Ruotsin hallituksen aktivoituminen isäntämaasopimuksen suhteen liittyy Christianssonin mukaan ensi viikolla Walesissa järjestettävään Naton huippukokoukseen, missä Ruotsin odotetaan yhdessä Suomen, Georgian ja Jordanian kanssa lukeutuvan maaryhmään, jolla on erityisen läheiset suhteet Natoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?