Nigeria sulkee kaikki koulunsa Ebolan tähden - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nigeria sulkee kaikki koulunsa Ebolan tähden

Nigeria määräsi kaikki koulut suljettaviksi lokakuun puoleen väliin saakka. Tarkoituksena on estää kuolettavan Ebola-viruksen leviäminen.

27.8.2014 16:40

Viisi ihmistä on kuollut Nigeriassa Ebolaan. Yhteensä tauti on vaatinut jo yli 1 400 henkeä Länsi-Afrikan maissa Guineassa, Liberiassa Ja Sierra Leonessa.

Ebolan leviämisen estämiseksi on ryhdytty lukuisiin toimenpiteisiin, ja niistä uusimpana on Nigerian koulujen sulkeminen.

Opintien oli määrä alkaa Nigeriassa maanantaina, mutta maan opetusministeri määräsi kaikkien koulujen sulkemisen lokakuun 13. päivään saakka, kertoo BBC.

Koulujen henkilökunta on lokakuuhun mennessä tarkoitus kouluttaa siihen, kuinka käsitellä epäiltyjä Ebola-tapauksia.

Nigerian hallitus toivoo, että sen toimet viruksen leviämisen estämiseksi toimivat.

- Kaikkien osavaltioiden opetusviranomaisten täytyy hetimmiten järjestää ja varmistaa, että ainakin kaksi henkilökunnan jäsentä jokaisessa koulussa, niin yksityisissä kuin julkisissakin, koulutetaan terveystyöntekijöiden toimesta siihen, kuinka käsitellä epäiltyjä Ebola-tapauksia, sanoi maan opetusministeri Ibrahim Shekarau.

- Ja myös ryhtyä välittömään tiedottamiseen ennaltaehkäisevistä toimista kaikille opetus ja ei-opetus työntekijöille kaikissa kouluissa, Shekarau jatkoi.

Länsi-Afrikassa jylläävä virus on suurin tunnettu Ebola-epidemia. Virus leviää kontaktilla sairastuneen ihmisen ruumiinnesteisiin. Tartunnan taudista on saanut 2 615 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?