Vapautettu yhdysvaltalaistoimittaja: "Olen niin liikuttunut, yli kaikkien sanojen" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vapautettu yhdysvaltalaistoimittaja: "Olen niin liikuttunut, yli kaikkien sanojen"

Yhdysvaltalainen toimittaja Peter Theo Curtis vapautettiin sunnuntaina Syyriassa 22 kuukauden vankeudessa olon jälkeen.

Peter Theo Curtis vapautettiin sunnuntaina. Hän saapui Yhdysvaltoihin tiistaina. Kuva on otettu aikana ennen sieppausta. Kuvan on alunperin julkaissut FBI.­

27.8.2014 13:21

Nyt hän on päässyt takaisin kotimaahansa, perheensä luo.Curtis palasi Yhdysvaltoihin tiistaina. Hänet lennätettiin kotimaahansa Tel Avivista sen jälkeen, kun hänet siepannut äärisunnalainen al-Nusra-järjestö oli päästänyt hänet vapaaksi Syyriassa.

- Olen niin liikkunut, yli kaikkien sanojen, ihmisistä, jotka ovat tulleet tänään luokseni. Täysin tuntemattomat ihmiset lentokoneessa, lentohenkilökunta ja suurin osa perheestäni ovat toivottaneet minut tervetulleeksi, Curtis kertoi antamassaan tiedotteessa.

Curtis sanoi olevansa syvästi kiitollinen Yhdysvaltain viranomaisille, jotka ovat tehneet väsymättömästi töitä hänen vapauttamisekseen.

Curtisin kotiinpaluusta uutisoivat useat eri kanavat, muun muassa Time, Usa Today ja CNN.

Curtis saapui lentokoneella Newark Libertyn kansainväliselle lentokentälle. Hän tapasi ensimmäisenä äitinsä Nancy Curtisin Bostonissa.

Peter Theo Curtis tapasi ensimmäisenä äitinsä Nancy Curtisin tiistaina. Curtisia pidettiin vankina 22 kuukautta.­

45-vuotiaan Curtisin äiti kertoi olevansa sanoinkuvailemattoman helpottunut siitä, että hän oli saanut lapsensa takaisin.

Nancy Curtis kuitenkin sanoi, että hänen ajatuksissaan ovat koko ajan he, jotka ovat kärsineet viime viikkojen aikana. Curtis viittasi yhdysvaltalaisvalokuvaaja James Foleyn tapaukseen. Äärijärjestö Isis murhasi Foleyn ja julkaisi asiasta videon viime viikolla.

- En usko, että kukaan on tällä hetkellä juhlatuulella. Tiedätkö? Olemme helpottuneita, Nancy Curtis sanoi CNN:lle.

CNN:n siteeraamaan ABC World News Tonight –kanavan mukaan ensimmäinen henkilö, kenelle Curtis poikansa vapautumisesta soitti, oli James Foleyn äiti Diane.

Nancy Curtis kertoi CNN:lle, että hän sai pojaltaan puhelun sunnuntaina.- Hän sanoi, että äiti kaikki ovat niin mukavia minulle. Minut laitettiin tällaiseen ihanaan hotelliin ja juon täällä olutta, Curtis kertoi.

Curtis opiskeli hänen perheensä antaman tiedotteen mukaan Massachusettsin yliopistossa vertailevaa kirjallisuutta. Curtis osaa puhua ranskaa, saksaa, venäjää ja arabiaa.

Al-Qaida-järjestöön yhteydessä oleva al-Nusra sieppasi Curtisin vuonna 2012.

Yhdysvaltojen mukaan hänet luovutettiin YK:n rauhanturvaajille Golanin kukkuloilla. Alue on Israelin armeijan hallinnassa. Curtisille tehtiin terveystarkastus paikanpäällä.

Tarkemmat tutkimukset tehtiin Tel Avivissa.

- Hän on terve, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Marie Harf sanoi CNN:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?