Ukrainan kiinniottamat sotilaat: "Meidät lähetettiin tykinruuaksi"

Ukrainan turvallisuuslähteiden mukaan kiinniotetut venäläissotilaat ylittivät rajan panssariajoneuvosaattueessa.

26.8.2014 13:36 | Päivitetty 26.8.2014 13:53

Venäjän mukaan sotilaat olivat partioimassa merkitsemättömällä osuudella maiden välistä rajaa ja joutuivat Ukrainaan vahingossa.

Ukrainan julkaisemassa videossa venäläissotilaaksi väitetty mies kertoo, että heidät lähetettiin Ukrainaan kolme päivää kestävää tehtävää varten, jonka tarkoitusta ei kuitenkaan kerrottu.

- Olemme yksinkertaisia kavereita, ja teemme mitä käsketään. He lähettivät meidät tänne tykinruuaksi. Ei meille kerrottu miksi ja mitä varten, sotilas sanoo kuulustelijalleen videolla.

Toinen videolla kuulusteltu sotilas sanoo esimiehiensä kertoneen, että kyseessä on sotaharjoitus.

- Kun panssariajoneuvoni räjähti, tajusin, ettei tämä ole mikään harjoitus, ja olin peloissani. Meidät oli lähetty taistelemaan sellaisia ihmisiä vastaan, joita vastaan meidän ei pitäisi taistella, hän sanoi.

Ukrainan mukaan sotilaat jäivät kiinni 20-30 kilometrin päässä Venäjän vastaisesta rajasta. Ukrainan mukaan heidät oli lähetetty erikoistehtävälle Ukrainaan.

Ukraina kertoi ottaneensa kiinni venäläissotilaita ja sanoi, että he tulivat rajan yli tietoisesti. Venäjän mukaan sotilaat ylittivät rajan vahingosssa.

Venäjä on toistuvasti kiistänyt sekaantumisensa Ukrainan taisteluihin.

Uutistoimisto AFP kertoi, että Ukrainan radikaali kansallissiipi, "Oikea sektori", myönsi tiistaina ottaneensa kiinni kaksi krimiläistä toimittajaa, jotka työskentelivät taisteluiden repimässä Itä-UkrainassaHeidät otettiin kiinni uutistoimiston mukaan lähellä Donetskia, jonne taistelut ovat lähiviikkoina keskittyneet. Yksi ryhmän johtohamoista Andrij Tarasenko sanoi AFP:lle, että toimittajat on päästetty vapaiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?