Laulaja Sofija Rotaru poseerasi Ukrainan lipun kanssa – venäläiset alkoivat huoritella - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Laulaja Sofija Rotaru poseerasi Ukrainan lipun kanssa – venäläiset alkoivat huoritella

Venäjällä suuressa suosiossa ollut laulaja Sofija Rotaru on saanut sosiaalisessa mediassa niskaansa kärkevän arvosteluryöpyn poseerattuaan Ukrainan lipun kanssa.

25.8.2014 13:03

Ukrainalaissyntyinen Rotaru, 67, juhli sunnuntaina Ukrainan itsenäisyyspäivää yhdessä poikansa Ruslanin, tämän Svetlana-vaimon ja pariskunnan Sofija-tyttären kanssa. Laulaja on tähän asti pysytellyt hiljaa poliittisista kannoistaan, mutta nyt hän esiintyi valokuvassa Ukrainan lipun kanssa.

Laulajan poika Ruslan Jevdokimenko julkaisi perheen kuvan sosiaalisessa mediassa ja laittoi kuvan alle tekstin: ”Slava Ukraine” eli ”Kunnia Ukrainalle”.

Rotarun mielipide ei selvästikään miellyttänyt kaikkia venäläisiä, jotka kiiruhtivat haukkumaan suosittua laulajaa internetissä. Esimerkiksi uutissivusto Super.ru:n sivuille oli tullut lukuisia erittäin pahansuopia kommentteja, joissa laulajaa haukutaan prostituoiduksi ja käsketään pysymään poissa Venäjältä.

Rotarun on määrä tehdä syksyn aikana iso konserttikiertue Venäjän eri kaupungeissa aina Siperiaa ja Uralia myöten.

- Emme tarvitse häntä emmekä hänen kiertuettaan Venäjälle. Tehköön rahojaan fasistisessa Ukrainassa. Ja pysyköön poissa Venäjältä jatkossa, kirjoitti muun muassa Svetlana Tshistjakova -nimellä esiintynyt venäläinen lukija.

- Samanlainen prostituoitu kuin kaikki muutkin, säesti Svetlana Suhanova -niminen kommentoija ja samaa luonnehdintaa käytti myös varsin pian toinen kommentoija.

- Hän on tehnyt valintansa. Venäjän on tehtävä omansa. Häntä ei saa päästää maahamme, ilahduttakoon lauluillaan natseja, he ovat hänelle läheisempiä, kirjoitti puolestaan Mikhail Kochourine -nimellä esiintyvä kommentoija.

Super.ru:n mukaan Rotarulla ja hänen perheellään on Ukrainan kansalaisuus. Laulajalla on omaisuutta kuitenkin myös Venäjän haltuunsa ottamalla Krimillä, sillä siellä toimii muun muassa hänen omistamansa Villa Sofia -hotelli. Perheellä on ollut viime aikoina vaikeuksia hotellin pyörittämisessä ja laulajan miniä on pohtinut yhdeksi ratkaisuksi muun muassa Venäjän kaksoiskansalaisuuden ottamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?