Amerikkalainen kolumnisti Moskovasta: "Neuvostoaikojen haamu tuntuu pelottavilla tavoilla" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen kolumnisti Moskovasta: "Neuvostoaikojen haamu tuntuu pelottavilla tavoilla"

Muun muassa ruokablogia kirjoittava amerikkalainen, Moskovassa pitkään asunut Jennifer Eremeeva  kirjoittaa Venäjän tuontikiellon vaikutuksista Reutersin julkaisemassa mielipidekirjoituksessa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin.­

21.8.2014 7:18

Eremeeva on asunut Moskovassa vuodesta 1993 lähtien ja raportoinut tiiviisti muun muassa venäläisestä ruokakulttuurista.

Tuoreessa kirjoituksessaan hän kertoo siitä, miten Venäjän aiemmin elokuussa julistama länsimaisten elintarvikkeiden tuontikielto alkaa näkyä paikallisissa kaupoissa.

Eremeeva kuvailee kauppojen hyllyjä, jotka aiemmin pursusivat venäläistuotteiden lisäksi muun muassa irlantilaista voita, ranskalaista creme fraichea ja suomalaista maitoa. Nyt hyllyt ovat tyhjiä. Hyllyssä nököttää vain kyltti, joka kertoo, että tuotteiden puuttumisen syy ovat ”tekniset vaikeudet”.

Myös läheisessä japanilaisessa ravintolassa omistaja on Eremeevan mukaan epätoivoinen, kun norjalaisen kalan tuonnin loppuminen uhkaa hänen bisneksiään.

-Neuvostoaikojen pulan haamu tuntuu jo pelottavilla tavoilla supermarketeissa ympäri Moskovaa, Eremeeva kirjoittaa.

Eremeeva viittaa kirjoituksessaan myös venäläisten ruokaralliin. Itse hän kertoo juuri kantaneensa mukanaan Italiasta Moskovaan läjäpäin Parmesania, kinkkua ja muita herkkuja. Hän uskookin, että Venäjällä siirrytään nyt aikaan, jossa kaikki hyvän ruuan ystävät kantavat kiellettyjä tuotteita laukuissaan ulkomailta.

-Putin käänsi herkuttelijan näkökulmasta kelloa taaksepäin kahden vuosikymmenen verran, Eremeeva kuvailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?