Guardian: Isis siepannut jo 20 ulkomaalaista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Guardian: Isis siepannut jo 20 ulkomaalaista

Ääri-islamilainen Isis on siepannut jo 20 ulkomaalaista, uutisoi Guardian. Lehden mukaan neljä uutta siepattua ovat Italiasta, Tanskasta ja Japanista.

21.8.2014 4:26 | Päivitetty 21.8.2014 5:40

Kaikki siepatuista ovat toimittajia, valokuvaajia tai avustustyöntekijöitä. Heidät on siepattu maan suurimman kaupungin Aleppon tai Idlibin liepeiltä ja myöhemmin siirretty Pohjois-Syyriassa sijaitsevaan Isisin hallitsemaan Raqqan kaupunkiin.

Ulkomaalaisten sieppaaminen on ollut ääri-islamisteille tuottoisaa toimintaa viime aikoina. Järjestö on vapauttanut viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana ainakin kymmenen ulkomaalaista lunnaita vastaan.

Kaapattuja voidaan käyttää myös neuvotteluvalttina. Yksi järjestön sieppaamista ulkomaalaisista on amerikkalaistoimittaja Steven Sotloff, jonka järjestö on uhannut tappaa, jos Yhdysvallat jatkaa ilmaiskuja Isisin hallitsemilla alueilla.

Yhdysvallat on viime viikkoina tukenut ilmaiskuin kurdeja ja Irakin hallituksen joukkoja, jotka taistelevat jihadisteja vastan. Ilmaiskujen avulla joukot ovat onnistuneet valtaamaan takaisin muun muassa strategisesti tärkeän Mosulin padon Pohjois-Irakissa.

Isis mestasi äskettäin amerikkalaisjournalisti James Foleyn, joka siepattiin Pohjois-Syyriassa 2012.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?