Ukrainan taistelut näkyvät myös viljasadon menetyksissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ukrainan taistelut näkyvät myös viljasadon menetyksissä

Taistelut Itä-Ukrainassa aiheuttavat ovat aiheuttaneet mittaamatonta tuhoa siviileille. Taisteluiden tuomat ongelmat näkyvät nyt myös vielä Ukrainan viljan viennissä.

19.8.2014 21:19

Ukraina on yksi maailman suurimmista viljanviejistä, mutta nyt taisteluiden seurauksena, maa kärsii pahimmilla väkivaltaisuusalueillaan jopa 15 prosentin menetyksen sadoissa.

- Tämä viittaa 15 prosenttiin sadoista alueilla, missä on taisteluita, sanoi Ukrainan ulkoministerin Arseni Jatsenjukin tiedottaja pahasta tilanteesta.

Ukrainan maatalousministeriö arvioi aiemmin, että vuoden 2014 viljasato ylittäisi edellisvuoden kaikkien aikojen ennätysmäärän, eli 63 miljoonaa tonnia. Asiantuntijoiden ja kauppiaiden mukaan Ukrainan sato tulee todennäköisesti olemaan noin 60 miljoonaa tonnia.

Jatsenjuk ei tarjonnut tuoretta arviota vuoden 2014 viljasadolle, mutta aiemmin heinäkuussa Ukrainan maatalousministeri Ihor Shvaika arvioi, että menetykset olisivat 500 000 - 550 000 tonnin luokkaa.

Venäjän maaliskuussa valtaama Krimin niemimaa tuotti satoa noin 1,2 miljoonaa tonnia tänä vuonna Venäjän maatalousministeriön mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?