Ulkomaat

Hälyttävä trendi leviää Hongkongissa: "Luksusasusteiksi" hankitaan isoja koiria

Julkaistu:

Hongkongissa leviää trendi, josta eläinten suojelijat eivät ole innoissaan. Kellojen, korujen ja autojen sijasta statussymboleiksi ostetaan isoja koirarotuja. Isot koirat ovat Hongkongissa toimivien eläintensuojelijoiden mukaan "luksusasusteita" siinä missä kalliit käsilaukut ja korut.
- Jos henkilöllä on vaikka berninpaimenkoira, hänen sosiaalinen statuksensa on Hongkongissa korkea, sanoo hongkongilaisen koirien pelastuskeskuksen johtaja Sally Andersen.

CNN:n mukaan eksoottisia rotuja, kuten esimerkiksi tiibetinmastiffeja Hongkongissa ostetaan jopa yli miljoonan dollarin hintaan. Suuri koira tarkoittaa Hongkongissa vaurautta.
Eläinsuojelujärjestöt ovat huolissaan kehittyvästä trendistä. Esimerkiksi huskyt ovat erittäin suosittuja Hongkongissa, missä kuumuus ja kosteus ovat erittäin korkeita.

Koirabuumi on lisännyt myös pentutehtailua. Koiria syntyy markkinoille enemmän kuin niitä halutaan ostaa. Samaan aikaan eläinten hylkääminen lisääntyy, sillä suloinen pentu kasvaa nopeasti isoksi eläimeksi, jota ei halutakaan enää pitää kalliissa asunnossa.

Lemmikkikoirat ovat suhteellisen uusi asia Hongkongissa, missä koiran lihan katsottiin aikoinaan olevan kulinaristinen herkku. Koiria on pidetty CNN:n mukaan lemmikeinä vasta kaksi vuosikymmentä.

Andersen sanoo järjestön juuri pelastaneen koiran, joka harhaili pitkin vilkkaita katuja yksin, hylättynä.

Eläinsuojelujärjestöt pyrkivätkin nyt lisäämään ihmisten tietoutta suurista koiraroduista ja niiden vaatimuksista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt