Niinistö: Ukrainan humanitaarisen avun jakamisesta "yhteisymmärrystä" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Niinistö: Ukrainan humanitaarisen avun jakamisesta "yhteisymmärrystä"

Presidentti Niinistö kertoi perjantaina, että Venäjä, Ukraina ja Punainen Risti ovat "löytäneet yhteisymmärrystä" Venäjän humanitaarisen avun toimittamisesta Itä-Ukrainaan.

Putin ja Niinistö kättelivät kuvaajien edessä Sotshissa perjantaina.­

15.8.2014 16:15 | Päivitetty 15.8.2014 17:20

Niinistö ei kuitenkaan sanonut suoranaisesti, että Venäjän humanitaarisen avun perille toimittamisesta Ukrainaan olisi löytynyt täydellinen sopu, vaan viittasi joihinkin edistyksen merkkeihin.

- Olemme tänään kuulleet, että Itä-Ukrainan kärsiville kovin välttämätön avustuskuljetus on etenemässä ja että on löytynyt yhteisymmärrystä Venäjän, Ukrainan ja Punaisen ristin välillä sen perille toimittamisesta.

-Toivottavasti tämä on osoitus keskinäisen luottamuksen löytämisen mahdollisuudesta, sillä sitä tarvitaan seuraavan askeleen ottamiseen, jonka tulisi olla aselepo Ukrainassa, Niinistö sanoi.

Niinistö uskoo yhteisymmärryksen tasoittavan tietä mahdolliselle tulitauolle.

Kollegansa Vladimir Putinin kanssa Sotshissa keskustellut Niinistö huomautti myös, että tulitauon kannalta olisi tärkeää, etteivät separatistit saisi aseita Venäjän rajan kautta.

Juttua muokattu kello 17.18: Niinistö ei sanonut, että humanitaarisen avun toimittamisesta olisi löytynyt sopu, vaan "yhteisymmärrystä".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?