Brittitoimittajat: Panssaroidut venäläiset ajoneuvot ylittivät Ukrainan rajan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittitoimittajat: Panssaroidut venäläiset ajoneuvot ylittivät Ukrainan rajan

23 panssaroidun ajoneuvon kolonna ylitti Ukrainan rajan pimeän tultua lähellä Donetskia, The Guardianin ja The Telegraphin toimittajat twiittaavat. 

14.8.2014 23:25

Niitä seurasi muun muassa polttoainerekkoja, jotka oli merkitty venäläisin kilvin.

So @RolandOliphant and I just saw a column of APCs and vehicles with official Russian military plates cross border into Ukraine.— Shaun Walker (@shaunwalker7) August 14, 2014

(Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.)

– Eli @RolandOliphant ja minä näimme juuri kolonnan panssaroitua ajoneuvoja ja kulkuneuvoja, joissa oli venäläiset sotilaskilvet ylittävän Ukrainan rajan, The Guardianin kirjeenvaihtaja Shaun Walker twiittasi.

Didn't even turn off their headlights. Saw Russian military plates on support vehicles, but no markings I could make out on APCs.— Roland Oliphant (@RolandOliphant) August 14, 2014

(Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.)

– Eivät edes sammuttaneet ajovalojaan. Näin venäläisiä sotilaskilpiä tukiajoneuvoissa, mutta en pysty varmistamaan panssaroitujen ajoneuvojen merkintöjä, Roland Oliphan twiittasi.

Venäjän Ukrainaan lähettämä kiistelty avustussaattue pysähtyi aiemmin torstaina 40 kilometrin päähän Ukrainan rajasta.

Toimittajien tulkinnan mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole Venäjän hyökkäys, vaan todiste siitä, mitä Ukraina on väittänyt jo pitkään: että Venäjä operoi tavalla tai toisella myös Ukrainan rajojen sisäpuolella.

Aiheesta lisää The Guardianin sivuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?