Näyttelijä Robin Williams on kuollut – syyksi epäillään itsemurhaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Robin Williams on kuollut – syyksi epäillään itsemurhaa

Yhdysvaltalainen näyttelijä-koomikko Robin Williams on löydetty kotoaan kuolleena. Poliisi epäilee hänen tehneen itsemurhan.

12.8.2014 2:02 | Päivitetty 12.8.2014 7:00

Asiasta kertoo Marinin piirikunnan poliisi useiden tiedotusvälineiden mukaan.

63-vuotias Robin Williams löydettiin maanantaiaamuna kuolleena kotoaan Pohjois-Kaliforniasta. Viimeksi hänet oli nähty elossa sunnuntaina. Williamsin epäillään tehneen itsemurhan. Poliisi tutkii asiaa.- Robin Williams nukkui pois tänä aamuna. Hän on viime aikoina kamppaillut vakavan masennuksen kanssa. Tämä on traaginen ja äkillinen menetys, Williamsin edustaja kertoo lausunnossaan.

-  Perhe pyytää kunnioittavasti yksityisyyttä surressaan tänä hyvin vaikeana aikana.

Robin Williams jakoi parhaan animaatioelokuvan Oscarin vuonna 2005.­

Suremaan jäävät Williamsin vaimo Susan Schneider sekä hänen kolme aikuista lastaan kahdesta edellisestä avioliitosta.- Tänä aamuna menetin mieheni ja parhaan ystäväni, ja maailma menetti yhden rakastetuimmista taiteilijoistaan ja kauneimmista ihmisistään. Olen täysin surun murtama, Schneider kertoi omassa lausunnossaan.

Oscar-palkinto 90-luvulla

Williams nousi julkisuuteen 70-luvun lopussa esiinnyttyään televisiosarjasta Ystäväni avaruudesta. Elokuvanäyttelijänä hän löi läpi vuonna 1987 Hyvää huomenta, Vietnam –elokuvan myötä.

Robin Williams ja Pam Dawber poseeraavat kuvaajille nauraen vuonna 2005. Parivaljakko tähditti Ystäväni avaruudesta -sarjaa 70- ja 80-lukujen taitteessa.­

Lisäksi hän on näytellyt muun muassa elokuvissa Will Hunting, Kuolleiden runoilijoiden seura, Mrs. Doubtfire, Jumanji ja Hook – Kapteeni Koukku. Rooli Good Will Huntingissa toi hänelle 90-luvulla myös parhaan miessivuosan Oscarin.

Williams voitti itse Oscarin parhaasta miessivuosasta elokuvasta Good Will Hunting vuonna 1998.­

Masennuksen lisäksi Williams on kärsinyt myös päihdeongelmista. Hän aloitti heinäkuussa kuntoutuksen Minnesotassa. Tuolloin näyttelijän edustajat kertoivat, että hän ei enää käyttänyt alkoholia eikä huumeita.Lähteet: Reuters, Bang, Wikipedia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?