Isoäiti löysi varastetun lapsenlapsensa 36 vuoden jälkeen Argentiinassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isoäiti löysi varastetun lapsenlapsensa 36 vuoden jälkeen Argentiinassa

Ihmisoikeusaktivisti Estela de Carlotton tyttärenpoika sanoo olevansa kiitollinen oikean identiteettinsä löytymisestä. De Carlotto ja vauvana varastettu lapsenlapsi esiintyivät tiedotustilaisuudessa Argentiinassa perjantaina.

Guido Montoya Carlotto, 36, ja Estela de Carlotto esiintyivät liikuttuneina Buenos Airesissa.

9.8.2014 12:35 | Päivitetty 9.8.2014 13:26

Estela de Carlotto on työskennellyt pitkään Plaza de Mayon isoäidit -järjestön puheenjohtajana. Järjestö etsii lapsia, joiden vanhemmat tapettiin Argentiinan sotilasjuntan verisellä valtakaudella 1976-1983.

De Carlotto löysi oman 36-vuotiaan tyttärenpoikansa Guido Montoya Carlotton hiljattain, pitkien tutkimusten jälkeen. Sukulaisuussuhde varmistui dna-testissä, johon Guido suostui vapaaehtoisesti.

- Nämä minua kohdanneet tapahtumat tuntuvat taikuudelta, sanoi Guido Carlotto isoäitinsä vierellä La Nacion -lehden mukaan.

- Tämä on valtava ilo, ei ainoastaan minulle. Tiedän, että tämä tarina tuottaa iloa hyvin monille ihmisille.

Guido Carlotton äiti oli vasemmistolainen aktivisti Laura Carlotto, jonka sotilasjuntta murhasi kidutuskeskuksessa kolme kuukautta poikansa syntymän jälkeen. Lapsi annettiin sotilasperheen kasvatettavaksi, uudella nimellä Ignacio Hurban.

Muusikkona elantonsa ansaitseva Guido kertoo olevansa syvästi kiitollinen siitä, että hänen oikea identiteettinsä paljastui. Hän sai tiedon asiasta puhelimitse.

- Siitä lähtien olen kulkenut ympyrää koska kaikki te (media) olette etsineet minua. Nyt olen tässä, Guido sanoi.

Ennen tiedotustilaisuutta Guido tapasi Argentiinan presidentin Cristina Kirchnerin.

- Kaikki tämä on tuntunut aika oudolta. Olen nähnyt hänet televisiossa, ja yhtäkkiä pääsen keskustelemaan hänen kanssaan... Tunnen suurta kiitollisuutta häntä kohtaan jo pelkästään siitä, että hän on tervehtinyt meitä ja myös siitä, mitä hän on tehnyt meidän hyväksemme.

Plaza de Mayon isoäidit -järjestö on onnistunut löytämään 114 ihmistä, jotka sotilasjuntta ryösti biologisilta vanhemmiltaan. Useimmat heistä annettiin upseeriperheidelle uusin henkilöllisyystiedoin. Argentiinassa on vielä arviolta 400 varastettua lasta, jotka eivät tiedä oikeaa henkilöllisyyttään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?