Tiesitkö syyn Hitlerin viiksityyliin? Tältä hän näytti ennen trimmausta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tiesitkö syyn Hitlerin viiksityyliin? Tältä hän näytti ennen trimmausta

Hitlerin viiksityyli muuttui käytännön pakosta.

Julkaistu: 8.8.2014 11:14

Miksi Adolf Hitler vaihtoi viiksityylinsä myöhemmin pilkattuun "hammasharjamalliin"? Nyt kysymykseen on saatu vihdoin vastaus, kirjoittaa Aftonbladet.

Alkuaikoinaan Adolf Hitlerin viikset muistuttivat ylösalaisin käännettyä ovenkahvaa. Spagettilänkkäreistä tuttu tyyli kuitenkin muuttui hammasharjan harjaspäätä muistuttavaan malliin.

Aftonbladetin mukaan selityksen tyylinvaihdokselle on löytänyt maailmansotia kuvaavan minisarjan luoja.

Sarjan tuottaja Stephen David kertoo Hitlerin vaihtaneen tyyliä, koska ei halunnut kuolla kaasuun ensimmäisen maailmansodan aikana.

The Wrap -verkkolehden haastattelussa David sanoo, ettei kaasunaamari pysynyt tiukasti kasvoilla, jos sotilaalla oli pitkät ja paksut viikset. Niinpä tuolloin nuori sotilas Hitler trimmasi viiksensä nenän alla keikkuvaksi pieneksi laatikoksi, jolloin karvat eivät estäneet naamaria painumasta kasvoille.

Kun ensimmäinen maailmansota päättyi vuonna 1918, Hitler päätti pitää uudet viiksensä. Maailmansotien välissä pieni tupsu nenän alla oli trendikäs. 

Davidin mukaan lopulta kuitenkin kävi niin, että tyyli liitettiin natseja johtavaan Hitleriin ja siitä syystä kyseinen viiksisuuntaus kuoli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?