Israel jatkaa Gazan tulitaukoa - Hamas kieltäytyi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israel jatkaa Gazan tulitaukoa - Hamas kieltäytyi

Israel kertoo jatkavansa Gazan tulitaukoa vuorokaudella sunnuntai-iltaan asti. Palestiinalaisjärjestö Hamas ei sen sijaan suostu tulitauon jatkamiseen.

27.7.2014 0:30 | Päivitetty 27.7.2014 1:57

Tulitauon jatkamisesta kertovat Israelin hallituksen virkamieslähteet. Tulitauko loppuu keskiyöllä paikallista aikaa.

Nimettömänä esiintyvien virkamiesten mukaan tulitauko on linjassa YK:n tulitaukoehdotuksen kanssa.

Gazaa hallitsevan Hamasin tiedottaja ilmoitti kuitenkin, ettei järjestö suostu tulitauon jatkamiseen. Hamasin mukaan Israelin tulitauosta ei voi puhua, jos maan panssarivaunut eivät vetäydy Gazasta, eivätkä ihmiset voi palata koteihinsa ja ambulanssit kerätä vapaasti ruumiita ympäri Gazaa.

Israelin ja Hamasin välinen tulitauko alkoi kahdeksalta lauantaiaamuna. Israel ilmoitti lauantaina haluavansa pidentää tulitaukoa neljällä tunnilla, mutta noin kaksi tuntia alkuperäisen päättymisajan jälkeen palestiinalaismilitantit aloittivat taas rakettien ampumisen Gazasta Israeliin.

Tulitauon aikana gazalaiset vierailivat pommitettujen kotiensa luona. Tuhot olivat mittavia, ja useita taloja oli pommitettu maan tasalle. Raunioista löydettiin ainakin 147 ihmisen ruumiit. Määrän uskotaan nousevan.

Gazan vajaat kolme viikkoa kestäneiden pommitusten aikana on kuollut pelastusviranomaisten mukaan yli 1 000 palestiinalaista. Israelin armeija kertoo, että kaksi sen sotilasta on kuollut aiemmin viikolla saaneisiin vammoihinsa. Gazan maahyökkäyksessä on kuollut 42 israelilaissotilasta. Lisäksi konfliktissa on kuollut kolme israelilaissiviiliä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?