MH17-turmapaikalla yhä ruumiinosia - Etyj-tarkkailijat järkyttyivät - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

MH17-turmapaikalla yhä ruumiinosia - Etyj-tarkkailijat järkyttyivät

MH17-lennon putoamispaikalla tiistaina vierailleet Etyj-tarkkailijat kertoivat tiistaina, että uhrien ruumiiden kerääminen näytti keskeytyneen. Turmapaikalta vietiin eilen 200 ruumista Harkovaan.

23.7.2014 3:17

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijat vierailivat eilen putoamispaikalla. Heidän mukaansa paikalla on edelleen pienempiä ruumiinosia, joita ei ole kerätty.

Viisitoistahenkisen ryhmän tiedottaja Michael Bociurkiw sanoi ryhmän järkyttyneen siitä, ettei ruumiiden keräys näyttänyt olevan enää käynnissä.

Lisäksi turmakoneen osia on Etyjin tarkkailijoiden mukaan käpälöity. Joidenkin väitteiden mukaan koneen ohjaamo olisi jopa sahattu kahtia.

Vain osa uhreista viety Harkovaan

Turman uhreja kuljettanut juna saapui eilen Harkovaan. Hollantilaisviranomaiset sanoivat tuolloin BBC:lle, että kuljetuksessa oli vain 200 ruumista. Luku saattaa tosin vielä nousta sitä mukaa, kun tutkijat käyvät läpi junan lastia. Turmassa kuoli yhteensä 298 ihmistä.

Hollantilaisen tutkijatiimin johtaja Jain Tuinder kertoi kanavan mukaan, että turmapaikalle olisi palattava uusia etsintöjä varten.

- Me emme lähde, ennen kuin kaikki jäännökset ovat poissa maasta, joten meidän täytyy jatkaa ja neuvotella uudestaan siellä olevien ihmisten (separatistien) kanssa, Tuinder kertoi tiedotustilaisuudessa.

Seuraavaksi ruumiit kuljetetaan Harkovasta Alankomaihin tunnistamista varten. Suuri osa turmassa kuolleista oli hollantilaisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?