Venäjä vaatii selvitystä väitetyistä suomalaissotilaista Ukrainassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjän ulkoministeriö vaatii muun muassa Suomea tutkimaan väitteet, joiden mukaan maasta olisi lähtenyt taistelijoita Itä-Ukrainaan.
Venäjän ulkoministeriö on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan selvitystä vaaditaan Suomen lisäksi Ruotsilta, Baltian mailta ja Ranskalta. Asiasta kirjoittavat myös venäläiset uutistoimistot Itar-Tass ja RIA.

Italialaisen Il Giornale -lehden artikkelissa väitetään, että Kiovaa tukevan oligarkki Igor Kolomoiskin rahoittamiin taisteluihin olisi osallistunut vapaaehtoisia Suomesta, Ruotsista, Baltian maista, Ranskasta ja Italiasta. Niin kutsutun Azov-pataljoonan jäsenet taistelevat Ukrainan hallituksen puolella Itä-Ukrainan separatisteja vastaan.

Lehdessä mainitaan nimeltä ruotsalainen tarkka-ampuja. Väite suomalaistaistelijoista pohjautuu ilmeisesti ainakin yhden haastatellun taistelijan kommenttiin.

Uutistoimistojen mukaan kyseessä ovat palkkasotilaat. Il Giornalen mukaan taistelijat väittävät itse, etteivät saa palkkaa.

Il Giornalen toimittajan mukaan Ukrainassa on muista Euroopan maista tulevia vapaaehtoisia tusinan verran ja lisää on tulossa.

STT ei tavoittanut yöllä suojelupoliisia kommentoimaan asiaa. Ulkoministeriön viestinnästä asiaa ei osattu tuoreeltaan arvioida.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt