Viisi kuoli sairaalaiskussa Gazassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Viisi kuoli sairaalaiskussa Gazassa

Gazassa olevaa sairaalaa pommitettiin maanantaina. Kuolonuhrien määrä konfliktin aikana on kasvanut jo yli viiteen sataan.

Israelin sotilaat pommittivat kohti Gazaa maanantaina.

22.7.2014 0:12

Viisi ihmistä kuoli ja 70 loukkaantui sairaalaiskussa Gazan terveysviranomaisten mukaan. Loukkaantuneiden joukossa on noin 30 lääkäriä.

Ambulanssit yrittivät evakuoida potilaita, mutta ne joutuivat kääntymään takaisin jatkuvan pommituksen tähden, kertoo The Guardian.

Israel on väittänyt, että Hamas piilottelee aseita sairaaloissa, eikä maan armeija kommentoinut sairaalaiskua heti. Israel on myös väittänyt, että Hamas ampuu rakettejaan Gazan sairaaloista.

Toisessa iskussa kuoli jopa 28 saman perheen jäsentä, kun Israel jatkoi Gazan pommittamista. Reutersin mukaan vielä 11 ihmistä kuoli kun korkeaa rakennusta pommitettiin Gazassa.

Palestiinalaisten kuolonuhrien määrä konfliktin aikana on noussut jo yli viiteen sataan.

Myös Israelin puolella menetykset kasvoivat. Sunnuntaina israelilaissotilaita kuoli 13, ja maanantaina Israelin armeija ilmoitti vielä seitsemän sotilaan kuolemasta. Neljä maanantaina kuolleesta sotilaasta kuoli kun ryhmä militantteja hyökkäsi tunnelin kautta Israelin puolelle ja ampui sotilaiden ajoneuvoa.

Israelin ilmavoimat iskivät rajusti takaisin tappaen kymmenen islamistisen Hamas-järjestön soluttautujaa, kertoo Israelin kertoo.

Kuolleiden palestiinalaisten kokonaismäärä on Reutersin mukaan 536, joista melkein sata on lapsia. Luku kattaa kuolonuhrit alkaen heinäkuun 8. päivästä, jolloin taistelut puhkesivat. Israelin mukaan 25 sen sotilasta on kuollut, samoin kuin kaksi israelilaista siviiliä.

Save the Children -järjestön mukaan keskimäärin seitsemän lasta on kuollut joka päivä kaksi viikkoa kestäneiden taisteluiden ajan.

- Monille lapsille tämä on kolmas sota kuuteen vuoteen, jonka he käyvät läpi, sanoi David Hassel järjestöstä.

YK:n mukaan yli 100 000 ihmistä on paennut kodeistaan taisteluja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?