"Oksettavaa" - brittitoimittajan temppu suorassa lähetyksessä MH17-koneen turmapaikalla nostatti myrskyn - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Oksettavaa" - brittitoimittajan temppu suorassa lähetyksessä MH17-koneen turmapaikalla nostatti myrskyn

Sky News –uutiskanavaa eilen katsoneet ihmiset tyrmistyivät siitä, mitä toimittaja teki suorassa lähetyksessä MH17-lennon turmapaikalta, uutisoi CNN.

Tutkijoita MH17-koneen turmapaikalla.­

21.7.2014 13:56

Sky News -kanavan kirjeenvaihtaja Colin Brazier alkoi käydä läpi Itä-Ukrainassa sijaitsevalla turmapaikalla kuolleiden matkustajien tavaroita. Kuvissa näkyi opaskirjoja, passeja ja esimerkiksi apina-pehmolelu, kertoo CNN.

Brazier ymmärsi tehneensä virheen suorassa lähetyksessä ja sanoi: ”Meidän ei oikeastaan pitäisi tehdä tätä, uskoisin”. Virhe oli kuitenkin jo sattunut ja varsinkin Twitterissä asiasta nousi melkoinen myräkkä.

Eräs toimittaja sanoi häpeävänsä ammattikuntansa puolesta. Suurin osa tapahtunutta kommentoineista sanoi, että teko oli ”oksettava” ja ”epäkunnioittava”.

Sky News ja Brazier ovat pyytäneet tapausta anteeksi.Ihmiset ovat suuttuneet muutenkin asioista, joita turma-alueella lähteiden mukaan tapahtuu. Aluetta hallitsevat Venäjä-mieliset separatistit. Heitä syytetään muun muassa todisteiden tuhoamisesta ja vitkuttelusta esimerkiksi ruumiiden siirrosta maastosta junavaunujen kylmiöihin. Lisäksi he ovat hidastaneet paikalle saapuvien avustajien toimia.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi, että ”humalaiset separatistit lastaavat ihmisten jäänteitä autoihin epäkunnioittavalla tavalla”.

Alueella oleva separatistijohtaja Alexandr Borodai on kieltänyt syytteet, että separatistit olisivat varastaneet kuolleille matkustajille kuuluneita tavaroita, kuten luottokortteja.

Borodai kuitenkin myönsi, että jotkut alueella asuvat henkilöt ovat saattaneet käydä kuolleiden matkustajien tavaroita läpi.

Otsikkoa päivitetty kello 14.57: kysymyksessä oli brittiläinen toimittaja, ei amerikkalainen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?