Ukrainalta kova väite: Kapinalliset varastavat jopa uhrien luottokortit

Julkaistu: , Päivitetty:

Lentotragedian uhrien omaiset kuulivat lauantaina lisää järkyttäviä uutisia. Nyt kapinalliset Ukrainan mukaan varastavat MH17:n turmapaikalla uhrien koruja, luottokortteja ja rahaa, kertoo CNN. Asiasta ei ole todisteita.
Ukrainan hallitus sanoo, että se on saanut tietoa esineiden varastelusta turmapaikalla Itä-Ukrainassa. Hallituksen mukaan kapinalliset ovat vieneet rahaa ja koruja, ja hallitus kehottaa turman uhrien omaisia sulkemaan uhrien luottokortteja.

CNN:n henkilökunta turmapaikalla sanoo kuitenkin, että he eivät ole nähneet merkkejä ryöstelystä. Venäjä-mieliset kapinalliset ovat kuitenkin väijyneet turmapaikan ympärillä siitä asti kun kone putosi.

Kansainvälinen järjestö sanoi perjantaina, että ruumiit vaikuttavat koskemattomilta. Ukrainan hallitus kuitenkin väittää, että kapinalliset ovat vieneet 38 ruumista Donetskin kaupungin ruumishuoneelle.

"Turmapaikkaa ei ole suljettu kunnolla"


Malesialaiset tutkijat saapuivat lauantaina Kiovaan. He yrittävät selvittää mitä lentokoneelle todella tapahtui. Tutkijoiden pääsy turmapaikalle, joka on kapinallisten hallussa, voi olla vaikeaa.

Malesian liikenneministeri Liow Tiong vaati lauantaina, että Malesialla täytyy olla täysi pääsy turmapaikalle. Hän myös sanoi, että Malesia on "erittäin huolissaan, siitä, että turmapaikkaa ei ole vielä suljettu kunnolla."

Tiongin mukaan paikan koskemattomuus on vaarantunut ja hänen mukaansa on merkkejä siitä, että tärkeitä todisteita ei ole jätetty paikoilleen.

Kapinalliset ovat olleet haluttomia päästämään kansainvälisiä tutkijoita turmapaikalle. Perjantaina kapinalliset estivät Etyj-ryhmän työskentelyn alueella.

Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut lento MH17 putosi torstaina maahan Itä-Ukrainassa.
Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä menehtyivät.
Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan kone ammuttiin alas.

Ukrainan hätätilaministeriön edustaja kertoi lauantaina, että pelastustyöntekijät ovat löytäneet 186 ihmisen ruumiit malesialaiskoneen putoamispaikan läheisyydestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt