Malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Ukrainassa - kone lensi normaalisti ennen kuin se katosi tutkasta

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Malaysia Airlinesin Boeing 777 -matkustajakone ammuttiin alas kymmenen kilometrin korkeudesta Itä-Ukrainassa, kertovat eri lähteet.
Kone katosi tutkasta noin puoli viideltä Suomen aikaa. Vahvistamattomien tietojen mukaan kone olisi ammuttu alas.

Ukrainassa taistelevat Venäjä-mieliset separatistit ja Ukrainan armeija syyttelevät toisiaan siitä, kuka koneen ampui alas.

Ukrainan ilmailuviranomaisen mukaan kone lensi täysin normaalisti, normaalilla reitillään, ennen kuin se katosi tutkista.

Interfaxin haastatteleman Ukrainan sisäministeriön edustajan mukaan kone olisi ammuttu alas venäläisvalmisteisella ilmatorjuntaohjusjärjestelmällä, kertoo Reuters. Separatistit puolestaan väittivät illalla, että koneen olisi ampunut alas Ukrainan armeijan kone.

Kyseessä on lento MH17 ja kone on Boeing 777, kaksimoottorinen matkustajakone. Kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin.


Koneessa oli 280 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä, kertoo Reuters.

Lähteiden mukaan kaikki koneessa olleet ovat saaneet surmansa. Myös koneen maahaniskeytymispaikalla olisi kuollut ihmisiä, sillä alue oli asutettu. Uhrimäärä on todennäköisesti yli 300.

Ilmailulähde kertoo Reutersille, että malesialainen matkustajakone ei päässyt Venäjän ilmatilaan asti ja että kone löydettiin palavana maasta itäisessä Ukrainassa.


Suoraan Donetskin yli


Flight Radar 24 -sivuston mukaan kone katosi tutkasta noin puoli viisi Suomen aikaan.


Lentoyhtiö on ollut otsikoissa paljon sen jälkeen, kun sen lento MH370 katosi kuukausia sitten.

Venäjä-mieliset separatistit ja Ukrainan armeijan joukot ovat taistelleet rajusti alueella, minne kone putosi. Turmapaikka sijaitsee Luhanskin ja Donetskin välisellä alueella, Shaktarskin kaupungin lähistöllä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt