Italialaislehti: Jyrki Katainen on kuin Harry Potter - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italialaislehti: Jyrki Katainen on kuin Harry Potter

Italialainen lehti Corriere della Sera -lehti suomii tuoretta EU:n talouskomissaaria Jyrki Kataista keskiviikon painetussa lehdessään.

16.7.2014 19:37

Lehdessä kerrotaan melko arvostelevaan sävyyn Jyrki Kataisen tiukasta talouspolitiikasta. Lehti mainitsee kuitenkin kuinka Finacial Times -lehti nosti Kataisen koko Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi, mutta tämän tiedonannon jälkeen lehden tuomio Kataisesta on melko tyly.

Lehti vertaa Kataista edelliseen talouskomissaariin Olli Rehniin sanomalla, että "jos Olli oli kova, on Jyrkillä graniitinluja jääpuikon maine". Lehdessä myös ilkutaan Kataista partiopojaksi ja sanotaan, että hänellä on Harry Potterin kasvot.

Corriere della Sera kertoo, että viime vuosina niin Rehn kuin Katainenkin ansaitsivat molemmat lempinimen "haukka". 

Lehti pohdiskelee irtoaako talouskomissaarin paikka taas uudelleen suomalaiselle. Mitään ei ole vielä päätetty, mutta lehti varoittaa, että viisi vuotta virassa on pitkä aika ja voi muuttaa "jopa jääpuikon suklaacroissantiksi".

Haukan maineesta huolimatta Corriere della Sera huomauttaa, että vaikka Katainen saikin suitsutusta Financial Timesilta vuonna 2008, nyt kyseessä ei ole enää Helsinki, eikä edes Lontoo, vaan koko Euroopan Unioni.

Huolimatta Kataisen tiukasta talouspolitiikasta lehti kertoo vielä myös, että Suomen tämänhetkisen AAA-luokan luottoluokituksen lasku on varteen otettava uhka, etenkin Nokia-kriisin jälkeen.

Aiheesta uutisoi ensin Uusi Suomi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?