Ruotsissa puidaan Assangen vangitsemista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa puidaan Assangen vangitsemista

Ruotsissa on tänään puitu oikeudessa Wikileaks-perustaja Julian Assangen vangitsemispäätöksestä. Assangea epäillään seksuaalirikoksista. Assangen asianajaja sanoo olevansa luottavainen, että päätös kumotaan.

Julian Assange oleskelee Ecuadorin Lontoon-lähetystössä.­

16.7.2014 17:50

Assange on tällä hetkellä Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä, koska hän välttelee luovutusta Ruotsiin. Ruotsin poliisi on antanut Assangesta kansainvälisen pidätysmääräyksen.

Assange on piileskellyt suurlähetystössä yli kaksi vuotta.Ruotsin radio kertoo, että Britannia vaatii Ruotsia maksamaan Assangen vartioinnista kertyneet noin 7,5 miljoonan euron kulut. Brittipoliisi vartioi suurlähetystöä ympäri vuorokauden.

Jos Assangen vangitsemispäätös kumotaan, hän voi poistua suurlähetystöstä ilman pelkoa luovutuksesta Ruotsiin. Poliisin mukaan Assangesta on kuitenkin myös Britanniassa voimassa oleva pidätysmääräys, sillä Assange on jättänyt takuita maksamatta.

Raiskausepäilyt alkoivat Ruotsissa vuonna 2010, kun kaksi Wikileaksille vapaaehtoistyötä tehnyttä naista teki Assangesta rikosilmoituksen Ruotsin poliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?