Norsunluurannikko esti pakolaisten paluun Ebola-pelon tähden - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norsunluurannikko esti pakolaisten paluun Ebola-pelon tähden

Norsunluurannikko esti 400 pakolaisen palaamisen takaisin kotiinsa, sillä maa pelkää heidän tuovan mukanaan Ebola-viruksen, kertoo BBC.

Liberian terveystyöntekijät ovat pukeutuneet suojapukuihin. Työntekijät ovat matkalla hautaamaan Ebolaan kuolleen naisen.

15.7.2014 18:41

Norsunluurannikkolaiset olivat paenneet Liberiaan, mutta eivät päässeet enää takaisin kotiinsa. YK:n viranomaisen mukaan päätös rikkoo niin maan sisäistä lakia kuin kansainvälistä lakia.

Ebola-virus on tähän mennessä tappanut 603 ihmistä, joista 68 kuoli viime viikon aikana, kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.

Norsunluurannikko on varpaillaan taudin kanssa ja sanoi, että se ei sallinut pakolaisten palaamista kotiin "Ebola-pandemian" tähden, joka jyllää Liberiassa, Guineassa ja Sierra Leonessa.

YK:n pakolaisjärjestön viranomainen Mohamen Toure ilmoitti, että Norsunluurannikko on toiminut tavalla, jota on "mahdotonta hyväksyä" käännytettyään pakolaiset Liberian rajalla.

Järjestö oli tarjonnut mahdollisuuden testata pakolaiset lääketieteellisesti, jotta kävisi ilmi kantavatko he Ebolaa, mutta Norsunluurannikon viranomaiset kieltäytyivät tästä.

Norsunluurannikon hallituksen tiedottaja puolusti maan päätöstä.

- Jokaisen täytyy osoittaa ymmärrystä, Bruno Kone sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

- Me kohtaamme suurimman pandemian, mitä alueemme on nähnyt aikoihin. Emme voi löysäillä tässä asiassa.

Maailman terveysjärjestön mukaan Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa on havaittu 85 uutta tautitapausta 8. heinäkuuta - 12. heinäkuuta.

Lukuun sisältyvät varmistetut, todennäköiset ja epäillyt tapaukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?