Ulkomaat

Venäjä-mieliset kapinalliset hyökkäsivät Donetskin lentokentälle

Julkaistu:

Venäjä-mieliset kapinalliset ja Ukrainan hallituksen joukot ovat ottaneet yhteen Donetskin lentokentällä torstaina, kertoo The Telegraph.
Taistelut lentokentästä alkoivat uudestaan kun kapinalliset aloittivat "tiedustelu hyökkäyksen" lentokentälle. Ukrainan armeija valtasi aiemmin toukokuussa saman lentokentän kapinallisilta ankarien taisteluiden jälkeen.

Kapinalliset ja hallituksen joukot ottivat yhteen, mutta lentokenttä pysyi hallituksen joukkojen hallussa.

Kapinallisten johtava komentaja Igor Strelkov väitti, että kapinalliset olisivat aiheuttaneet suuria tappioita lentokentällä oleville hallituksen joukoille. Hän myös sanoi, että operaation tarkoitus ei ollut saada lentokenttää takaisin kapinallisten haltuun.

Kapinallisten tiedusteluhyökkäys tuli sen jälkeen kun Ukrainan hallituksen joukot kiristivät otettaan Donetskia ympäröivästä alueesta. Telegpraph kuvailee, että pataljoona hallituksen joukkoja liikkui noin 15 kilometrin läheisyyteen Donetskin kaupungin rajoista keskiviikkona. Joukoilla oli mukanaan tankkeja, panssariajoneuvoja ja raskasta aseistusta.

Ukrainan hallitus on uhannut saartaa kaupungin, tarkoituksenaan vallata se takaisin kapinallisilta, jotka ovat saapuneet kaupunkiin kärsittyään tappion muun muassa Slovjanskin kaupungissa viime lauantaina.

Lehden mukaan alueella ei kuitenkaan vielä näkynyt saartoa, vaan liikenne kulki vapaasti niin hallituksen kuin kapinallistenkin tarkistuspisteiden lävitse perjantaina.

- Joka kolmannessa autossa on lapsia takapenkillä ja paljon matkatavaroita. Ihmiset näyttävät lähtevän, kertoi Ukrainan armeijan kapteeni Donetskin eteläosaan pystytetyltä tarkistuspisteeltä.

Samaan aikaan pohjoisemmassa Ukrainan joukot vahvistivat asemiaan kapinallisten entisen tukikohdan, Slovjanskin ympärillä.

Kapinallisjohtajat ilmoittivat, että he evakuoisivat kymmeniä tuhansia siviilejä alueelta ja muuttaisivat kaupungin sota-alueeksi. 

Kapinallisten johtaja Strelkov puolusti päätöstään vetäytyä Slovjanskista lauantaina, mutta ilmoitti myös, että samaa ei tapahtuisi Donetskissa.

- Armeija, syy joukkojen vetäytymiselle Slovjanskista oli selvä. Omatuntoni on täysin puhdas, hän sanoi.

- Yli 90 prosenttia joukoista pääsi pois Slovjanskista ja turvallisesti Donetskiin.

Kysyttäessä harkitsisiko hän luopumista itäisen alueen pääkaupungista, vastasi hän ei.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt