Mies kuoli Yhdysvalloissa nakkisämpylöiden syöntikilpailussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies kuoli Yhdysvalloissa nakkisämpylöiden syöntikilpailussa

Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän aattona vietetty nakkisämpylöiden syömäkilpailu sai surkean käänteen, kun yksi kilpailijoista tukehtui ängettyään vauhdilla "hodareita" suuhunsa.

9.7.2014 11:50

Custerin Way Parkissa Etelä-Dakotassa järjestetyn leikkimielisen kilpailun tarkoituksena oli syödä mahdollisimman paljon hot dogeja, eli nakkisämpylöitä. Paikalla ollut joukko koki kuitenkin järkytyksen, kun 47-vuotias mies alkoi tukehtua yrittäessään voittaa kilpailun.

Paikalle saapuneet ensihoitajat yrittivät turhaan auttaa miestä ja kiidättivät hänet sitten sairaalaan, missä hän lopulta menehtyi, kertoo Rapid City Journal.

- Joku elvytti häntä kun saavuimme paikalle, kertoo Custerin sheriffi Rick Wheeler.

- Hän luultavasti vain tukehtui. Se (nakkisämpylä) juuttui hänen kurkkuunsa ja he eivät saaneet sitä ulos.

Sheriffin mukaan paikalla olleet olivat järkyttyneitä tilanteesta, joka tapahtui minuuteissa.

Miehen kuoleman jälkeen ilmoitettiin, että seuraavalle päivälle tarkoitettu piirakansyöntikilpailu peruttiin myös. Sheriffi sanoo, ettei hän ole varma tekevätkö kilpailujen järjestävät seuraavan vuoden kilpailuihin jonkinlaisia muutoksia kuoleman seurauksena.

Erilaiset syömäkilpailut ovat yleisiä Yhdysvalloissa, mutta niissä kuoleminen on harvinaista. Kuolemantapauksilta ei ole kuitenkaan täysin säästytty, vaan erinäisiä kuolemia on sattunut ympäri maailman.

Muun muassa romanialainen mies kuoli makkaransyöntikilpailussa vuonna 2013, ja vuonna 2012 floridalainen mies tukehtui syötyään kymmeniä eläviä torakoita kilpailun aikana. Myös vuonna 2008 taiwanilainen opiskelija kuoli syötyään vauhdilla ainakin kaksi riisi ja juustopallukkaa kilpailun aikana.

Vuonna 2007 puolestaan kalifornialaisen radioaseman työntekijät saivat potkut sen jälkeen kun vedenjuontikilpailu Nintendo Wiistä johti kilpailun voittajan kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?