Puolan hallitus sai parlamentin luottamuksen salakuunteluskandaalissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Puolan hallitus sai parlamentin luottamuksen salakuunteluskandaalissa

Puolassa pääministerin Donald Tuskin hallitus on saanut parlamentin luottamuksen. Parlamentin äänestys liittyi hallituksen kannalta nöyryyttävään salakuunteluskandaaliin, joka on suistanut maan pahimpaan kriisiin vuosiin.

Puolan pääministeri Donald Tusk syyttää salakuuntelusta rikollisjoukkoa.

26.6.2014 0:39

Tusk äänestytti parlamenttia omasta aloitteestaan. Hallitus sai 237 ääntä, kun enemmistön saamiseen vaadittiin 231 ääntä.

Kriisissä on kyse viranomaisten salakuuntelusta, joka ulottui muun muassa maan ulkoministeriin ja keskuspankin johtajaan. Wprost-uutislehti paljasti viime viikolla, että virkamiesten keskusteluja oli salakuunneltu ja nauhoitettu useiden kuukausien ajan useissa eri paikoissa.

Lehti kertoi muun muassa maan keskuspankin johtajan Marek Belkan ja sisäministeri Bartlomiej Sienkiewiczin nauhoitetusta keskustelusta, jossa keskusteltiin toisen ministerin vaihtamisesta ja liikemiehen painostamisesta.

Toisessa keskustelussa maan ulkoministeri Radoslaw Sikorski haukkui Puolan ja Yhdysvaltojen liittolaissuhteen sekä arvioi Britannian pääministerin David Cameronin Eurooppa-politiikan joko piittaamattomaksi tai epäpäteväksi.

Pääministeri Tusk uskoo, että salakuuntelun takana on rikollisjoukko, jonka tavoitteena on horjuttaa Puolan asemaa muun muassa energiamarkkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?