Uusi tutkimus: Suomalaiset melkein onnellisimpia Euroopassa - vain yksi kansa meni edelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusi tutkimus: Suomalaiset melkein onnellisimpia Euroopassa - vain yksi kansa meni edelle

Pohjoismaissa ollaan brittitutkimuksen mukaan onnellisempia kuin Etelä-Euroopassa.

24.6.2014 11:47

Kylmästä keskikesän säätilasta ja räntäsateisesta viime talvesta huolimatta suomalaisilla asiat taitavat olla melko hyvin. Ainakin, jos vertaa britteihin. Britit itse ainakin ovat tunteneet tarvetta mitata omaa onnellisuuttaan Euroopan unionin muihin kansoihin verrattuna - ja pettyneet. Ohi menivät muun muassa suomalaiset ja muut pohjoisen kansat ja britit jäivät sijalle 11.

Kuningaskunnan tilastokeskuksen Office for National Statisticsin (ONS) mukaan suomalaiset ovat EU:n toisiksi onnellisimpia. Suomalaiset olivat oman arviointinsa mukaan hieman yli 90-prosenttisesti onnellisia elämäänsä. Paremman kansallismielialan ovat saaneet aikaan vain tanskalaiset, jotka päihittivät pohjoisemman naapurinsa vain niukasti. Ruotsalaiset saattavat olla stereotypisen onnekkaita, mutta ONS:n mukaan he ovat myös onnellisia - vaikka jäävätkin siinä suomalaisille. Sitähän testissä mitattiin: eri kansojen onnellisuutta verrattuna naapureihinsa.

Kyselyssä 27 EU-maan yli 16-vuotiaat kansalaiset saivat arvioida omaa onnellisuuttaan asteikolla 1-10. Kun eri maiden tulokset lasketaan yhteen, EU:n kansalaiset olivat keskimääräisesti 69,3-prosenttisen onnellisia.

Kansoista vähiten onnellisia olivat Kreikka, Unkari ja Bulgaria.

Tutkimuksesta kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?