Ulkomaat

Putin määräsi Venäjän joukot taisteluvalmiuteen

Julkaistu: , Päivitetty:

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt armeijan joukot keskisellä Venäjällä täyteen taisteluvalmiuteen, ilmoittaa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.
Venäjän maavoimien keskinen sotilaspiiri ei sijaitse Ukrainan rajalla, vaan Uralilla ja Länsi-Siperiassa.

Taisteluvalmius jatkuu Shoigun mukaan ensi lauantaihin asti. Asiasta kertoivat Venäjän uutistoimistot. Interfaxin mukaan valmiuskäsky koskee yli 65 000 sotilasta.

Venäjä ilmoitti eilen vahvistavansa joukkojensa läsnäoloa Ukrainan vastaisella rajalla vahvistaakseen rajavalvontaa.

Sotilasliitto Nato arvioi huhtikuussa, että Venäjällä on 40 000 sotilasta Ukrainan rajan lähituntumassa. Nato julkaisi tuolloin satelliittikuvia taistelulentokoneista, helikoptereista, panssarivaunuista ja tykistöstä. Naton arvioi tuolloin, että ensimmäiset yksiköt olisivat liikkeellä 12 tunnissa, jos käsky tulisi.

Kiova julisti tulitauon - väkivaltaisuudet jatkuvatVäkivaltaisuudet ovat jatkuneet Itä-Ukrainassa huolimatta Kiovan julistamasta yksipuolisesta tulitauosta. Ukrainan rajavartion mukaan kolme sotilasta haavoittui, kun kapinalliset tulittivat tukikohtaa rajalla.

Yhdysvallat ja Ranska vaativat aiemmin, että Venäjä vetoaa Itä-Ukrainan separatisteihin. Maat uhkaavat uusilla toimilla Venäjää vastaan, jos jännitteitä Ukrainan rajalla ei saada rauhoittumaan.

Yhdysvallat on varoittanut Venäjää lähettämästä sotilasjoukkoja Ukrainaan. Valkoisen talon edustaja sanoo, ettei Yhdysvallat hyväksy Venäjältä minkäänlaista sotilasjoukkojen käyttöä Itä-Ukrainassa.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Karanneet hevoset haittasivat liikennettä Hämeen­linnan­väylällä – Porvoossa talon pihalla laidunsi viisi hevosta
   Kotimaa
  3. Suurlähetystön työn­tekijöitä epäillään laittoman maahan­tulon järjestämisestä – satoja viisumeita tutkitaan
   Kotimaa
  4. Rovaniemellä kadonneesta Tanjasta, 49, ei jälkeäkään – poliisi pyytää vihjeitä
   Kotimaa
  5. Ylen Tuontirakkautta-sarjan pari pöyristyi tv-ohjelman sisällöstä – joutui myös silmätikuksi somessa: ”Ketään ei ole tuotu kuin tavaraa tai ostettu mitenkään”
   Viihde
  6. Lapsiperheessä tehtiin ”ihmiskoe”, jossa kodin roskatkin tutkittiin: Älytön ongelma voi estää hyvät yritykset jätteen vähentämisessä
   Ajankohtaista
  7. Sdp:n Rönnholm Antti Rinteen pitkittyneestä sairastelusta: ”Kaikki usko siihen, että hän tulee takaisin”
   Politiikka
  8. Takana hullut vuodet: 20 kilon laihdutusoperaatio ja pahasti mustasukkaisia ex-miehiä – rakastettu laulaja Meiju Suvas täyttää 60 vuotta
   Viihde
  9. Team Gigantille kova takaisku: perustaja lopettaa – joukkue jatkaa silti toimintaa
   Esports
  10. Tunti sitten
  11. Pöllyävä lumi jumitti VR:n – junamatkustaja, varaudu jopa kolmen vartin myöhästymisiin
   Kotimaa
  12. Pienkone katosi – matkustajana oli todennäköisesti huippufutari, josta valioliigaseura maksoi hiljattain 15 miljoonaa puntaa
   Jalkapallo
  13. Näytä lisää