Ulkomaat

Tällaisella kauhulla Isis-järjestö johtaa valtaamiaan alueita: "Uskonsa vaihtaneet tapetaan"

Julkaistu: , Päivitetty:

Äärijärjestö Isis julkaisi listan määräyksiä siitä, miten järjestön valtaamille alueille jääneiden ihmisten tulee käyttäytyä.
IS keräsi julkaistusta listasta eri kohtia.

Käännöstyössä käytettiin osin englanninkielisiä lähteitä ja suomennoksessa mukana oli arabian kielen tulkki ja virallinen kääntäjä Kaarlo Yrttiaho.

Otteita Isisin määräyksistä:

- Joka oli eilen meitä vastaan ja katuu, on tänään turvattu kansaamme: Kaikkia muslimeita kohdellaan hyvin, elleivät he liittoudu vihollisen kanssa ja auta rikollisia.

- Rahat, jotka veimme hallinnolta, ovat nyt julkisia. Ainoastaan muslimien imaami voi päättää niistä muslimien hyväksi. Niille, jotka yrittävät varastaa, tehdään amputaatio. Ne, jotka uhkailevat tai kiristävät, kohtaavat kovan rangaistuksen.

- Moskeijat ovat Allahin koteja, niiden kautta levitämme hyvää: Käskemme kaikkia muslimeja rukoilemaan moskeijoissa oikeaan aikaan.

- Varokaa ottamasta yhteyttä kätyreihin ja kosiskelemasta hallitusta, sillä tämä päivä on meidän. Huumeiden, alkoholin ja savukkeiden kauppaaminen ja käyttö on kielletty.

- Uskosta luopuneet poliisit ja sotilaat sekä muut hallinnon viranomaiset voivat katua. Avasimme katumiseen tarkoitettuja paikkoja vain teille. Uskonsa vaihtaneet tapetaan.

- Niille, jotka kysyvät, keitä me olemme, vastaatte: Olemme islamilaisen valtion sotilaita Irakissa ja Syyriassa ja otimme vastuullemme tuoda takaisin islamistisen kalifaatin loiston ja kansamme vapauttamisen Sawafi-käärmeen shiialaisesta sorrosta.

- Kokoontumiset ja muiden kuin islamistisen valtion lippujen kantaminen ja aseiden hallussapito on kielletty. Profeetta käski meitä surmaamaan hajottajat.

- Sharia-laki on käytäntömme Allahin avulla. Tuomiomme ovat oikeat ja tasapuoliset ja ne päästävät ihmiset vapaiksi heidän hartioilleen sälytetyistä painoista ja kahleista.

- Elä onnellisesti oikeamielisessä islamilaisessa valtiossa, jossa voima ja päätösvalta on muslimeilla.

- Monijumalaisten ja pakanoiden pyhättöjä ja hautoja ei saa rakentaa. Ne hävitetään maan tasalle ja patsaat kaadetaan.

- Naisten on pukeuduttava säädyllisesti ja löysiin vaatteisiin. Naisten tulee pysyä kotona verhotussa tilassa ja liikkua ulkona vain pakottavan tarpeen sattuessa.

- Te olette kokeilleet maallista hallintoa, kuningasvaltaa, tasavaltaa, baathisteja ja shiialaisten safavideja, ja se aiheutti teille vain tuskaa ja tulenkäryä. Nyt on imaami Abu Bakr El Qurashin islamistisen valtion aika. Ja te tulette näkemään suuren eron ja helpotuksen. Jumalan antama oikeus on valkea kuin lumi.

Lähteet: Business Insider, Washington Post, CNN, BBC

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt