Ulkomaat

Falunin joukkomurhaaja vapautuu vankilasta Ruotsista

Julkaistu:

Mattias Flink ampui seitsemän ihmistä vuonna 1994. Tänään hän vapautuu vankilasta.
Ammattiupseeri, vänrikki Mattias Flink tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen Ruotsin pahimpiin kuuluvasta joukkomurhasta vuonna 1994.

Tänään tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun Flink ampui rynnäkkökiväärillä seitsemän ihmistä Falunissa. Hän ei tuntenut uhrejaan eikä osannut antaa selitystä teolleen.

Flink haavoittui jälkeenpäin poliisin kanssa käymässään laukaustenvaihdossa, mutta jäi henkiin. Hänen katsottiin olleen tekohetkellä häiriintyneessä tilassa, mutta hänet tuomittiin kuitenkin vankilaan sairaalan sijasta.

Tekohetkellä Flink oli 24-vuotias. Hänen katsotaan nyt suorittaneen rangaistuksensa, mutta jotkut uhrien omaiset sekä rikosuhrijärjestön edustajat ovat kritisoineet vapautusta.

- Valtiolla on suuri vastuu turvallisuudesta, kun joukkomurhaaja vapautetaan ... Kukaan ei tiedä mitä tapahtuu jos hän päätyy vaikeaan tilanteeseen, kommentoi rikosuhrijärjestön Sven-Erik Alhem Expressenille.

Yhden uhrin isä kertoi Aftonbladetissa lakanneensa jo vihaamasta Flinkiä.

- Vihan tunteminen vahingoittaa ihmistä. Lupasin itselleni, etten anna hänen enää vahingoittaa minua, 26-vuotiaana kuolleen Johan Tollstenin isä Björn sanoi.

Flinkin kerrotaan saaneen töitä metsurina. Hän kertoi uutistoimisto TT:lle antamassaan haastattelussa, että ei aio palata Faluniin.

- Minulla ei ole mitään siellä. Enkä halua altistaa ihmisiä sille, että he törmäävät minuun kaupungilla, Flink sanoi Aftonbladetin mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt